LSV OPLELA PO PREDSEDNIKU SKUPŠTINE VOJVODINE: Pastor profitira od nacionalnosti
Foto: Printscreen

Polemika

LSV OPLELA PO PREDSEDNIKU SKUPŠTINE VOJVODINE: Pastor profitira od nacionalnosti

Politika -
Stranka Nenada Čanka optužila lidera SVM da pravi zanimanje od toga što je Mađar i katolik

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine oštro je kritikovala predsednika Skupštine Vojvodine i SVM Ištvana Pastora i ocenila da on "od svoje nacionalnosti pravi zanimanje".

- LSV, kao što je poznato, nije ni mračnih devedesetih pristajala na to da ćuti pred onima koji od svoje nacionalne pripadnosti prave zanimanje, pa sasvim sigurno na to neće pristajati ni danas - poručio je LSV u saopštenju.

Ta stranka je ocenila da Pastor u svojim javnim istupima i u insistiranjima da je "Mađar i katolik" zapravo štiti sopstveni materijalni interes.LSV je optužio Pastora da je "tri puta u tri meseca izneverio koalicione partnere" u pokrajinskoj vlasti i ocenio da se predsednik SVM sada sprema da napusti koaliciju u vreme kada se priprema Predlog zakona o finansiranju nadležnosti Vojvodine.

Pastor je prethodno izjavio da se neće truditi da održi pokrajinsku parlamentarnu većinu po svaku cenu, jer njegova stranka poznaje određene granice i optužio LSV da svojim napadima na SVM ugrožava vladajuću koaliciju u pokrajini.

On je predsednika LSV Nenada Čanka optužio da vređa Mađare.

- Teško se može tolerisati ovakvo ponašanje, svojstveno boljševicima. Ne postoji parlamentarna većina, ne postoji koalicioni sporazum koji je vredan toga da se vređa jedna zajednica i da se vređa na hiljade glasača koji su svoj glas dali za nastavak određene politike - rekao je Pastor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track