OGORČENI MINISTRI Ljajić: Ugljanine, a nije ti smetalo da uzimaš srpske pare
Foto: Dadod Djilas

Zbog izjave bivšeg kolege

OGORČENI MINISTRI Ljajić: Ugljanine, a nije ti smetalo da uzimaš srpske pare

Politika -
Predsednik SDA izvređao državu u čijoj vladi je sedeo, što je skandalozno, poručuju članovi Vučićevog kabineta. Time, kažu, raspiruje mržnju i šteti Bošnjacima

BEOGRAD - Sulejman Ugljanin je godinama sedeo u vladi i primao platu od države koju sada naziva šovinističkom tvorevinom, što je skandalozno, kažu sagovornici Kurira.Tako je potpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajić rekao da je Ugljaninova izjava apsurd i najveća besmislica koju je izgovorio u poslednjih 25 godina.- Kad su pare u pitanju, sve je potpuno u redu i ne smeta vam što je država šovinistička, ali kad su glasovi u pitanju, zloupotrebljavamo i koristimo najteže optužbe u cilju prikupljanja najjeftinijih političkih poena - kazao je Ljajić. On je ocenio da je ovo tužan, žalostan i štetan kraj političke karijere Sulejmana Ugljanina.- Zemlju u kojoj živi može da optužuje samo pravi šovinista ili licemer, ili i jedno i drugo - rekao je Ljajić.Prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić zapanjen je zbog reči bivšeg kolege.- Ugljaninova izjava je skandalozna, time raspiruje mržnju i sukobe i šteti samim Bošnjacima. Pitao bih ga zašto nije tako govorio dok je sedeo u vladi - kaže Dačić.Sličnog je mišljenja i potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.- Stvarno na to nemam komentar. Srbija je moderna, vredna i prosperitetna država koja poštuje sve i ide napred - rekla je Mihajlovićeva.

Komentar Sulejmana Ugljanina i članova njegove stranke, ali i iz kancelarije NATO nismo dobili do zaključenja ovog izdanja. Podsetimo, Ugljanin je tokom protestne šetnje Bošnjačkog nacionalnog veća rekao da je Srbija šovinistička tvorevina i da će „učiniti sve da je demokratizuje, pa makar doveo i NATO“.- Tražimo lustraciju, smenu svih ljudi u sudstvu, tužilaštvu i policiji koji su činili zločine nad Bošnjacima - rekao je Ugljanin.(J. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track