Vučić: Bez obzira na priče da sve kontroliše, ova vlada nema podršku društva
Foto: Zorana Jevtić

Moj odgovor njima

Vučić: Bez obzira na priče da sve kontroliše, ova vlada nema podršku društva

Politika -
Vučić je autorskom tekstu istakao da su u Srbiji cvrčci "good guys" , a mravi "zlikovci", oni koji pokušavaju da "nam unerede inače tako lep život"

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da vlada na čijem je čelu, bez obzira na priče da je sveprisutna i da sve kontroliše, nema podršku društva da se "ide ka budućnosti". Vučić je autorskom tekstu pod naslovom "Moj odgovor njima" istakao da bi u Srbiji "svi da ostanu u prošlosti ili bar da se ne pomere iz sadašnjosti".

"Zato i danas, ova vlada bez ozbira na priče o tome da je sveprisutna, da sve kontroliše i da utiče na ama baš sve u društvu i državi, nema podršku istog tog društva ili bar njegovog najelitnijeg dela u onome što je osnov svake budućnosti", naveo je on.

Premijer je u tekstu naveo da je vlada dobila mandat da ostvari snove teškim i svakodnevnim radom. "Dobili smo mandat da budemo mravi. A cvrčci.. oni su, plašim se, otpevali baš na tim poslednjim izborima", ocenio je Vučić navodeći da basna o cvrčku i mravima u Srbiji dobija sasvim novi kraj i poruku. Kako je istakao, u Srbiji su cvrčci "good guys" - kako u tekstu Vučić piše na engleskom, a mravi su "zlikovci", oni koji pokušavaju da "nam unerede inače tako lep život". "I kome da objasniš da su teme sa (Vladimirom) Putinom bile reforme, dakle rad, i da je osnovna tema sa (Tonijem) Blerom bila efikasnost, opet u radu", napisao je premijer u Blicu. Kako je ocenio, deo Srbije ujedinjene u "svojim sumanutim ideologijama", živi od priča.

"Hrani se njima, mazohistički uživa u njima, navučena je na njih više nego na bilo koji porok koji se može zamisliti. Zato se danas niko i ne bavi rezultatima ove vlade, niti i jednom brojkom koja govori o tome da je to, što smo radili, dalo rezultat", smatra Vučić. Kako je ocenio, važniji je, prema naslovima u novinama, ukrajinski scenario, Putinov udar na Srbiju, i to "što ćemo sigurno biti poplavljeni" i to što "300.000 Srba razmišlja o samoubistvu". "Ne. Ipak ne verujem u to. I ipak sam ubeđen da nas ima više od 300.000 koji smo sposobni da sanjamo", zaključio je premijer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track