SASTANAK NA KRKI: Pahor Kolindi preneo Vučićevu poruku
Foto: Tanjug

Predsednički susret

SASTANAK NA KRKI: Pahor Kolindi preneo Vučićevu poruku

Politika -
Neformalni radni susret Pahora i Grabar Kitarović na pola puta između Ljubljane i Zagreba, trajao je u nedelju popodne oko dva sata a prisustvovali su mu samo najbliži saradnici

LJUBLJANA - Na nenajavljenom sastanku u Otočcu na Krki predsednik Slovenije Borut Pahor preneo je predsednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović poruku premijera Srbije Aleksandra Vučića s kojim se nedavno sastao u Ljubljani, piše danas slovenačko Delo.

Neformalni radni susret Pahora i Grabar Kitarović na pola puta između Ljubljane i Zagreba, trajao je u nedelju popodne oko dva sata a prisustvovali su samo najbliži saradnici, piše ljubljanski dnevnik. List prenosi saopštenje Pahorovog kabineta da su razgovarali o "jačanju prijateljstva između susednih naroda i dve države", o saradnji u evroatlantskim institucijama i regionalnoj saradnji.

Delo je nezvanično saznalo da je "slovenački predsednik hrvatskoj koleginici preneo poruku srpskog premijera Aleksandra Vučića" koji je nedavno posetio Sloveniju i razgovarao s Pahorom koji želi da se nastavi regionalna inicijativa za jačanje stabilnosti i poverenja u regionu, poznata kao Proces Brdo. Na sastanku u Otočcu, piše Delo, dvoje predsednika dotaklo se i prve posete Kolinde Grabar Kitarović BiH, što će biti i njena prva službena poseta inostranstvu. To je, navodi list "bilo i njeno predizborno obećanje" i "govori da je Hrvatska veoma zainteresovana za stabilnost BiH i za njen ulazak u Evropsku uniju (EU) i NATO". Delo takođe nezvanično saznaje da će predsednica Hrvatske "uskoro i zvanično posetiti Sloveniju", ali se ne navodi datum.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track