(FOTO) UZ HIMNU I GARDU: Počelo prolećno zasedanje Skupštine Srbije
Foto: Beta

Svečano

(FOTO) UZ HIMNU I GARDU: Počelo prolećno zasedanje Skupštine Srbije

Politika -
Sednicu je sazvala predsednica parlamenta Maja Gojković, a na dnevnom redu nalazi se 16 tačaka
1 / 4 Foto: Zoran žestić

BEOGRAD - Uz himnu “Bože pravde” i svečanu gardu Vojske Srbije na ulazu, Skupština Srbije danas je započela prolećno zasedanje.

Poslanici na početku sednice, na kojoj će razmtrati 16 zakonskih predloga i drugih akata, koriste pravo prema Poslovniku o radu da od predstavnika vlasti zatraže određene informacije.Na dnevnom redu izmene zakona o hemikalijama, o biocidnim proizvodima, o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađivanja životne sredine.

Takođe, raspravljacje se i o potvrđivanju sporazuma Srbije i Urugvaja o saradnji u oblasti veterine, Srbije i Alžira u oblasti zdravlja životinja, te sporazumu Vlade Srbije i Kabineta ministara Ukrajine o saradnji u oblasti boljnog karantina i zaštite bilja.

Parlamentarci će dati sud i o potvrđivanju Protokola o održivom turizmu uz Okvirnu konvenciju u zaštiti i održivom razvoju Karpata, kao i o održivom upravljanju šumama uz Okvirnu konvenciju i održivom razvoju Karpata.

Biće razmatrana i zbirna lista kandidata za izbor članova Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, odluka o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku finkciju, kao i izmene i dopune Odluka o izboru članova i zamenika članova skupštinskih odbora.Parlament se sastaje u dva redovna zasedanja godišnje - prvo počinje prvog radnog dana u martu, a drugo prvog radnog dana u oktobru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track