LICITACIJA: Vlada stavlja na doboš Koštuničine limuzine!
Foto: Nebojša

Za vikend počinje prodaja službenih automobila

LICITACIJA: Vlada stavlja na doboš Koštuničine limuzine!

Politika -
Pored „audija“ kupljenih u vreme Vojislava Koštunice, u ponudi će biti i tri „mercedesa“, od kojih je jedan polublindiran

BEOGRAD - Prodaja službenih državnih automobila počeće sledećeg vikenda na platou ispred Palate Srbije, a licitaciju će najverovatnije otvoriti premijer Aleksandar Vučić.U toku ove nedelje biće usvojena odluka da prodaja službenih automobila - prvih 500 od ukupno 1.538 - počne za vikend. A prvi koji idu na doboš, kako saznajemo, biće automobili marke „audi“ kupljeni u vreme vlade Vojislava Koštunice, kao i tri „mercedesa“, od kojih je jedan polublindiran. Prodaja automobila deo je akcije racionalizacije troškova državne uprave koju je najavila Vlada.- U prvom naletu na prodaju će biti automobili koje je kupila administracija Vojislava Koštunice. Reč je o automobilima marke „audi“. Na prodaju će biti i tri „mercedesa“, od kojih je jedan polublindiran, a koji su stari po 20 godina. Ti automobili su u dobrom stanju iako su prošli i po 500.000 kilometara - kaže izvor našeg lista i dodaje:- Ušteda će biti i ako se proda desetak automobila jer mnogo troše. Kad se stave na papir troškovi održavanja, servisiranja, kao i gorivo za automobile Vlade, Skupštine, svih službi i agencija, dođe se do sume koju više nismo mogli da izdvajamo za te troškove.

Poreska uprava već uveliko radi na proceni vrednosti pomenutih automobila, a na prodaju prvo idu automobili više i srednje klase, starosti do sedam godina. Premijer Vučić je nedavno, najavljujući licitaciju, rekao da će početna cena biti minimalna za svako vozilo, pa ko da više.- Namera Vlade nije samo da zaradi na prodaji ovih automobila već da prvenstveno uštedi na njihovom održavanju - kazao je premijer, koji, prema nekim najavama, planira do kraja godine da proda još jedan kontingent od oko 1.200 automobila, pa bi se tako ukupan broj automobila sa sadašnjih 4.737 sveo na oko 2.000.

Važi za sveUKIDAJU SE AUTOMOBILI ZA STRANE DELEGACIJEKako su mediji ranije pisali, premijer planira da ukine i posebnu jedinicu za automobile koje koriste strane delegacije kad dođu u Srbiju.- Daleko jeftinije je da se za te delegacije rentiraju limuzine dok su u Srbiji, nego da se ceo mesec plaća održavanje automobila iz te jedinice - navedeno je tada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track