(FOTO) SEDNICA VLADE SRBIJE: Nastojimo da ispunimo obaveze u procesu pridruživanja
Foto: Zorana Jevtić

Predstavljen izveštaj

(FOTO) SEDNICA VLADE SRBIJE: Nastojimo da ispunimo obaveze u procesu pridruživanja

Politika -
Sednici je prisustvovao i šef Misije EU u Srbiji Majkl Devenport
1 / 2 Foto: Zorana Jevtić

BEOGRAD - Vlada Srbije u potpunosti je posvećena evropskom putu i nastoji da u potpunosti, u skladu sa rokovima, ispuni sve obaveze u procesu pridruživanja, ocenjeno je na današnjoj sednici Vlade, kojoj je prisustvovao i šef Misije EU u Srbiji Majkl Devenport.

Foto: Zorana Jevtić

U saopštenju Kancelarije za saradnju s medijima navedeno je da Vlada ulaže značajne napore da održi korak u pripremama za otvaranje svih poglavlja u pregovorima za pristupanje Srbije Evropskoj uniji. Ocenjeno je da je napredak ostvaren i u procesu primene Briselskog sporazuma i da je Vlada Srbije, kako je rečeno, posvećena rešavanju problema i obezbeđivanju uslova za održivi opstanak i stabilizovanje stanja u južnoj pokrajini.Foto: Zorana Jevtić

Vlada je na sednici usvojila i Program o rasporedu i korišćenju sredstava za pružanje pomoći povratničkim i ugroženim domaćinstvima na području Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija za 2015. godinu.Vlada Srbije je usvojila i Predlog zakona o upotrebi znakovnog jezika čijom primenom će se obezbediti jednakost i otvoriti mogućnosti za ostvarivanje prava i potreba gluvih lica, nevedeno je u saopštenju.

Sednica Vlade Srbije na kojoj je razmatran izveštaj o napretku Srbije u procesu evrointegracija počela je u 10 časova. Sednici, tokom redovne prezentacije izveštaja o napretku Republike Srbije u procesu evrointegracija, prisustvovao je i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport, saopštila je vladina kancelarija za saradnju sa medijima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track