BABIĆ: Nismo bojkotovali Danicu Vučenić
Foto: Zorana Jevtić

Šef poslaničke grupe SNS

BABIĆ: Nismo bojkotovali Danicu Vučenić

Politika -
Apsolutno nismo bojkotovali novinarku, rekao je i dodao da je novinarku veoma uvažavao. On je kazao da je u emisiji "Jedan na jedan" prošle godine gostovao tri puta i da je "veoma voleo verbalni fajt" s novinarkom, kako bi branio stavove koje zastupa SNS

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić rekao je danas da njegova stranka nije bojkotovala novinarku Radio-televizije Vojvodine Danicu Vučenić.

"Apsolutno nismo bojkotovali novinarku", rekao je Babić i dodao da je Danicu Vučenić veoma uvažavao. On je kazao da je u emisiji "Jedan na jedan" prošle godine gostovao tri puta i da je "veoma voleo verbalni fajt" s novinarkom, kako bi branio stavove koje zastupa SNS, rekao je Babić u Jutarnjem programu.

Prema njegovim rečima, SNS je iz svojih opozicionih dana naučila da poštuje medije i medijske slobode, jer je pre 2012. godine javni servis bio nedostupan za predstavnike te stranke. Dosadašnja novinarka Radio-televizije Vojvodine (RTV) Danica Vučenić izjavila je da je odlučila da napusti novinarstvo jer je, zbog bojkota predstavnika vlasti, onemogućena da u ime publike postavi pitanja od značaja za javnost.

"Od trenutka kada sam u svojoj emisiji ugostila Olju Bećković, predstavnici vlasti nisu hteli da mi dolaze u goste. Razumela sam to kao bojkot", rekla je o razlozima odlaska sa RTV Danica Vučenić.

Ona je dodala da je tako bila onemogućena da u ime publike postavi pitanja od značaja za javnost i da je postala svesna da neće moći da ugosti nikoga iz vladajuće Srpske napredne stranke, čime je "uterana u jednostranost".

(Beta/Pink/Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja