Najnovije vesti

SAOBRAĆAJCI MU OPROSTILI: Šešelj uhvaćen u vožnji bez dozvole
Foto: Fonet

Zaustavljen lider SRS

SAOBRAĆAJCI MU OPROSTILI: Šešelj uhvaćen u vožnji bez dozvole

Politika
Nakon kraćeg razgovora policija je lideru srpskih radikala progledala kroz prste i pustila ga da nastavi svoje putešestvije

BEOGRAD - Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, putevima Srbije vozi bez saobraćajne dozvole.

 

Naime, Šešelj se u sredu posle podne uputio prema Aranđelovcu, gde je prisustvovao mitingu SRS. Međutim, Saobraćajna policija zaustavila ga je na putu Beograd-Niš i zatražila vozačku dozvolu, koju on nije posedovao.

 

Nakon kraćeg razgovora policija je lideru srpskih radikala progledala kroz prste i pustila ga da nastavi svoje putešestvije.

 

- Šešelj im je ljubazno rekao da nema kod sebe dozvolu, a s obzirom na to da su ga prepoznali i utvrdili da se radi o poznatom političaru, policajci su rešili da mu oproste, puste ga da nastavi put i ne napišu mu kaznu- objašnjava sagovornik blizak lideru radikala.

 

Šešelj je imao popriličan argument koji je ubedio policajca da popuste. Naime sam Šešelj po povratku u Srbiju, nakon 12 godina provedenih u zatvoru haškog tribunala, izjavio je da ne poseduje lična dokumenta, pa je vrlo moguće da taj problem još uvek nije regulisao.

 

- Ne znam da li je uspeo da reši i ponovo izvadi lična dokumenta, kao i vozačku dozvolu jer je u pitanju poprilična procedura. Ali ako je to razlog, nije čudno što su policajci ipak rešili da ga puste, kaže izvor blizak Šešelju.

 

( Naše novine)

 

Kazna za vožnju bez vozačke dozvole

 

Po zakonu za ovaj prekršaj propisana je kazna zatvora do osam meseci, novčana kazna od 100.000 dinara i čak 14 poena.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...