Najnovije vesti

Vulin: Beograd postiđen mržnjom i divljanjem na skupu SRS
Foto: Fonet

Reakcija

Vulin: Beograd postiđen mržnjom i divljanjem na skupu SRS

Politika
Ministar je na vanrednoj konferenciji za novinare u Palati Srbija koju je održao sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, ocenio da je "žalosno" što obeležavanje godišnjice početka bombardovanja u Beogradu nije iskorišćeno za dostojanstveno sećanje na žrtve

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin osudio je danas "nekontrolisanu mržnju" na skupu Srpske radikalne stranke koja je kako je ocenio, ukaljala lice Beograda na dan posvećen dostaojanstvenom sećanju na sve žrtve bombardovanja.

Vulin je na vanrednoj konferenciji za novinare u Palati Srbija koju je održao sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, ocenio da je "žalosno" što obeležavanje godišnjice početka bombardovanja u Beogradu nije iskorišćeno za dostojanstveno sećanje na žrtve "već za izlive mržnje i skandiranje predsedniku Vlade "ustašo", kome su upravo ustaše pobile veliki deo porodice".

"Beograd je iskreno postiđen mržnjom i divljanjem koji su se danas desili i parolama "ubij, zakolji da Vučić ne postoji"", kazao je Vulin.

On je izrazio nezadovoljstvo što su danas napadnuti aktivisti Pokreta socijalista koji, prema njegovim rečima, od 2008. godine na beogradskom Trgu Republike obeležavaju godišnjice bombardovanja.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je skup SRS ipak dozvoljen da bi se pokazalo da je Srbija "slobodna zemlja u kojoj mogu da se organizuju skupovi".

"Grubo kršenje javnog reda i mira, uništavanje imovine, napadi zbog drugačijeg mišljenja, cepanje zastava, otimanje štampanog materijala, neće biti dopušteno", kazao je ministar.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...