Stotinak Albanaca pokušalo da uđe u severnu Mitrovicu
Foto: KURIR

Nasilje

Stotinak Albanaca pokušalo da uđe u severnu Mitrovicu

Politika -
Albanci su se oko 16.00 časova okupili u južnom delu Kosovske Mitrovice u blizini glavnog mosta na reci Ibar koja odvaja severni srpski od južnog, albanskog dela grada,

KOSOVSKA MITROVICA - Stotinak Albanaca, uglavnom članova albanskog radikalnog pokreta "Samopredjeljenje", pokušalo je da iz južnog dela Kosovske Mitrovice pređe u severni deo grada u naselje Tri solitera, ali ih je u tome spriečio Euleks i kosovska policija.

Albanci su se oko 16.00 časova okupili u južnom delu Kosovske Mitrovice u blizini glavnog mosta na reci Ibar koja odvaja severni srpski od južnog, albanskog dela grada, javlja dopisnik Srne, a prenose Nezavisne novine. Na mostu su se rasporedile jake snage Euleksa i kosovske policije koje nisu dozvolile okupljenim demonstrantima da priđu mostu.

Demonstranti su, uzvikujući "Republika Kosovo" i "UČK" /Oslobodilačka vojska Kosova/, tražili od Euleksa da se povuče s mosta i da ih propusti u severni deo grada. U ovom delu grada oglasile su se sirene, što je bio signal da se u sporednim ulicama u blizini mosta okupi više desetina Srba kako bi sprečili pokušaj prelaska Albanaca u severni deo Kosovske Mitrovice.

Demonstranti su se razišli nakon sat vremena, ali i dalje postoje velike tenzije jer Albanci ne odustaju od provociranja i pokušaja da silom pređu u severni deo grada, gde je u nedjelju ujutru u naselju Tri solitera stradao Albanac Selver Haradinaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track