GEJ IKONA: Borko Stefanović go na naslovnici!
Foto: Fotomontaža

Kako smo navukli političare, aktiviste i biznismene na svetski dan šale

GEJ IKONA: Borko Stefanović go na naslovnici!

Politika -
Poslanika DS smo ložili da će se zbog atletske građe uskoro naći na koricama poznatog muškog magazina. I on se baš primio...ali ovo je samo 1. april
1 / 8 Foto: Beta

BEOGRAD - Poslanik DS Borislav Stefanović slikaće se polugo i pokazaće svoje trbušnjake na naslovnoj strani prestižnog muškog magazina Mens helt, saznaje Kurir.Ovaj demokrata je pobedio u žestokoj konkurenciji među političarima mlađe generacije, zbog čega ga je redakcija tog magazina izabrala za najlepšeg i najzgodnijeg muškarca u parlamentu. Zbog toga će s njim uraditi intervju, a njegove atraktivne fotografije krasiće naslovnicu narednog broja.Stefanović je zahvalio redakciji Mens helta na izboru, a nama na informaciji.- Zaista? Hvala vam na informaciji. A ko je još od političara bio u konkurenciji? - bio je radoznao Stefanović.Na naše aprilili, on se samo nasmejao.A evo kako su reagovali ostali političari na lažne vesti povodom Dana šale.

Ivica Dačić, šef diplomatije: Postao gej ikonaPrvog potpredsednika Vlade i šefa diplomatije Ivicu Dačića evropsko LGBT udruženje izabralo je za gej ikonu 2014. jer je kao predsedavajući OEBS pokazao toleranciju i izvinio se pripadnicima LGBT u Srbiji.Dačić nije imao vremena da se bavi tom temom.- Nemam komentar - kratko je poručio on i nije želeo da ulazi u to o kom je udruženju reč, zašto su baš njega izabrali i da li mu to imponuje.

Maja Gojković, predsednica Skupštine: Izabrana za kraljicu stilaŠefica parlamenta Maja Gojković proglašena je za kraljicu stila. Naime, modni žiri magazina El, koji čine najeminentniji domaći stilisti i kreatori, najbolje je ocenio odevanje predsednice Skupštine. To priznanje joj, kako nam je rekla, prija.- To je priznanje koje prija jer se trudim da promovišem domaću modu, najčešće kombinujem i nosim modele naših modnih kuća. Moj stil odražava meru između ozbiljnosti institucije koju predstavljam i moje ličnosti. Stil se, kao i vaspitanje, izgrađuje veoma rano. Za prepoznatljiv stil nije presudan novac, već izgrađen ukus i lični stav - rekla je ona.

Novica Tončev, poslanik SPS: Dobio zahvalnost prostitutki HolandijeUdruženje prostitutki iz Holandije javno je na svom sajtu pohvalilo stavove srpskih političara Novice Tončeva i Branka Ružića u vezi s legalizacijom prostitucije u Srbiji. Tončev to nije hteo da komentariše, samo je kratko poručio:- Nemam komentar. Ne volim ni kad me hvale ni kad me kude. Hvala što ste me obavestili.

Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS: Maneken za mezoterapijuZoran Babić, šef poslaničke grupe SNS, dobio je ponudu jedne poznate klinike za plastičnu hirurgiju da postane njihovo zaštitno lice jer je prilično uradio na popularizaciji mezoterapije - metode podmlađivanja lica.- Ha-ha-ha, znam da je prvoaprilska šala - nije se dao prevariti Babić, a onda je iskreno rekao:- Kakav maneken, pa pre bih bio antireklama nego reklama.

Toplica Spasojević, biznismen: Uskoro iza rešetakaVlasnik „ITM grupe“ Toplica Spasojević mogao bi da bude uhapšen zbog poreskih utaja prilikom uvoza robe. Kad smo ga pozvali za komentar, prvo se nasmejao, pa se vrlo brzo uozbiljio.- Niko nas ništa nije pitao, ne znam ništa o tome, niti radimo bilo šta nezakonito - rekao je Spasojević.Kad smo mu otkrili da je reč o prvoaprilskoj šali, on je priznao da mu nije bilo svejedno.- Kurirova saznanja su uvek tačna, pa mi nije bilo svejedno kad sam čuo pitanje - bio je iskren biznismen.

Nada Macura, portparol Hitne pomoći: Zlatibor Lončar joj ponudio posaoMinistar zdravlja Zlatibor Lončar izrazio je želju da mu dr Nada Macura, aktuelna portparolka Hitne pomoći bude lični PR, jer je, kako je rekao, prezadovoljan njenim radom. Pitali smo dr Macuru da li je zainteresovana za novi posao.- Juuu, pa ja prvi put čujem za to, niko me nije obavestio. Čudi me što mi nisu preneli, a radim u takvoj službi gde se sve pročuje. Samo mi treba još takva odgovornost. Nisam informisana o tome i ne verujem dok ne čujem svojim ušima - rekla je dr Macura.

Predrag Azdejković, LGBT aktivista: Gej parovi mogu da se venčaju!LGBT aktivista i urednik portala Gej eho Predrag Azdejković naseo je na priču da je u Skupštini Srbije usvojen građanski zakonik po kome se ozvaničava pravo istopolnih osoba na zajednički život.- Stvarno? Super, nisam znao. Taj zakon će napokon ovog mog naterati da ne vrda više i da ne beži od zajedničkog života. Više mi ne treba oklagija da ga teram - našalio se Azdejković. Kad je čuo da se samo šalimo, on je uz glasan smeh obećao da nam, i kad do usvajanja ovog zakonika dođe za nekih 20 godina, više neće verovati na reč.

Ivan Karić, Zeleni Srbije: Srušen hrast u SavincuZbog gradnje auto-puta, srušen je čuveni hrast star 600 godina koji se nalazi u selu Savincu, u blizini Gornjeg Milanovca. Glavni inicijator za njegov opstanak Ivan Karić iz Zelenih Srbije strašno se rastužio kad smo mu javili ovu informaciju.- Žao nam je zbog toga, pogotovo jer smo verovali državi na reč. Bili smo na toj lokaciji oko Nove godine kako bismo ponovo videli taj spomenik. Ali, eto, simbol gluposti, neplanske gradnje i urbanske nebrige je pobedio - rekao je on, a potom se nakon saznanja da je reč o šali slatko nasmejao.

PRVOAPRILSKE VESTITasovac ugasio rijaliti „Parovi“!Ministar kulture Ivan Tasovac stopirao je emitovanje šokantnog rijaliti programa „Parovi“ na televiziji Hepi.On je prethodno poslao hitan dopis Regulatornom telu za elektronske medije kako bi preduzeli sve mere povodom „neprimerenog, nemoralnog i razvratnog sadržaja koji se svakodnevno prenosi iz studija ove nacionalne televizije“.- Ta emisija je dno dna i kao takva utiče na svest mladih i njihov sistem vrednosti. Zato sam se kao ministar kulture i informisanja našao odgovornim za sprečavanje daljeg pogubnog uticaja - rekao je on.Da podsetimo, Tasovac je nedavno urgirao da se pokrene prekršajni postupak protiv Kurira zbog navodnog pornografskog sadržaja s naslovne strane.Šešelj se dobrovoljno predao HaguLider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj rešio je da se dobrovoljno preda Haškom tribunalu, baš kao i pre 12 godina.Prema saznanjima Kurira, on je kontaktirao sa svojim ljutim protivnicima Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem kako bi im saopštio ovu lepu vest, a naš izvor potvrđuje da će ga upravo oni ispratiti za Holandiju s beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“. Šešeljeva odluka je, očekivano, najviše pogodila njegovog najbližeg saradnika Nemanju Šarovića, koji uveliko priprema svečani ispraćaj za velikog vojvodu.Cena „bus-plusa“ - koliko daš!Svi građani koji plaćaju gradski prevoz, ali i oni koji se švercuju, od danas mogu da odahnu jer je „Bus-plus“ promenio svoj tarifni sistem. Naime, iz ovog preduzeća je saopšteno da putnici više ne moraju da kupuju vremenske karte od 89 dinara, već da će vožnju plaćati tako što će novac ubacivati u činijice koje će biti postavljene pored validatora. U zavisnosti od toga koliko su zadovoljni uslugom, toliko će i platiti. Ukoliko ne budu imali gde da sednu ili im se nešto ne dopadne u javnom prevozu, građani će moći da se voze, a da ne plate ni dinar.Dinar nikad jačiGuvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković najavila je da će s timom koji predvodi učiniti sve kako bi kurs dinara bio što stabilniji.

Samo nekoliko dana od ove prognoze, Tabakovićeva je uspela da ojača domaću valutu, čiji srednji kurs na današnji dan 1. aprila iznosi 84,5643 dinara za jedan evro.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track