Najnovije vesti

SARADNJA SA RUSIJOM: Stefanović i Čepurin o borbi protiv terorizma
Foto: Mup

Ministar sa ambasadorom

SARADNJA SA RUSIJOM: Stefanović i Čepurin o borbi protiv terorizma

Politika
Jedan od prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije je borba protiv ilegalnog tržišta narkotika i u tom domenu srpska policija ostvarila je veoma dobre rezultate. U protekloj godini i prvim mesecima ove godine zaplenjeno je skoro četiri tone narkotika, rekao je Stefanović

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom o unapređenju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova posebno u domenu borbe protiv terorizma, organizovanog kriminala, ilegalne trgovine narkoticima.

Jedan od prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije je borba protiv ilegalnog tržišta narkotika i u tom domenu srpska policija ostvarila je veoma dobre rezultate. U protekloj godini i prvim mesecima ove godine zaplenjeno je skoro četiri tone narkotika, rekao je Stefanović.

U tom smislu, prema Stefanovićevim rečima, potpisivanje Plana zajedničkih aktivnosti sa Federalnom službom za kontrolu narkotika biće od izuzetnog značaja, posebno imajući u vidu da će se na taj način konkretizovati načini i mehanizmi saradnje.

Ministar je ukazao da će taj Plan biti potpisan u narednih par meseci. Ministar Stefanović i ambasador Čepurin istakli su zadovoljstvo saradnjom koja je do sada ostvarena između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i bezbednosnih službi Ruske federacije.

Oni su izrazili uvernje da će ta saradnja u narednom periodu biti dodatno intenzivirana. Govoreći o konkretnim merama koje će biti preduzete u saradnji sa ruskim Ministarstvom za vanredne situacije, Stefanović je izrazio zadovoljstvo rezultatima koji su do sada ostvareni, posebno kroz rad Srpsko - ruskog humanitarnog centra u Nišu.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...