U vladi i ministarstvima radi oko 70 pi-arova
Foto: Reuters

Službe za odnose sa medijima pune

U vladi i ministarstvima radi oko 70 pi-arova

Politika -
U vladinoj Kancelariji za saradnju sa medijima radi 20 ljudi, ali, kako kaže šef te kancelarije Milivoje Mihajlović, to nisu klasični pi-arovi već osobe koje rade na organizaciji konferencija za novinare, sajtu vlade i pisanju saopštenja

BEOGRAD - U Vladi Srbije, zajedno sa svim ministarstvima, u službama za odnose sa medijima u ovom trenutku radi više od 70 osoba.

U vladinoj Kancelariji za saradnju sa medijima radi 20 ljudi, ali, kako kaže šef te kancelarije Milivoje Mihajlović, to nisu klasični pi-arovi već osobe koje rade na organizaciji konferencija za novinare, sajtu vlade i pisanju saopštenja. Najviše uposlenih u pres službama imaju ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović - devet i ministar odbrane Bratislav Gašić - sedam.

U Birou za saradnju sa medijima MUP radi ukupno devet ljudi, zajedno sa šeficom te službe Biljanom Popović Ivković i njenim zamenikom. Zbog većeg obima posla i specifičnosti resora, u Birou imaju i večernje smene, odnosno dežurne, koji moraju biti dostupni medijima tokom cele noći.

U Ministarstvu odbrane objašnjavaju da se u sastavu Uprave za odnose sa javnošcu nalaze četiri ustanove - Medija centar "Odbrana", Vojnofilmski centar "Zastava film", Vojna štamparija i Umetnički ansambl MO "Stanislav Binički".

Pored Uprave, kako dodaju, u Vojsci Srbije u svim jedinicama do nivoa brigade, po uzoru na oružane snage drugih zemalja postoje oficiri za odnose sa javnošcu, koji u skladu sa funkcionalnim nadležnostima saraduju sa Upravom za odnose sa javnošcu na poslovima odnosa sa medijima i informisanju javnosti o aktivnostima Vojske Srbije.

U službi za odnose sa medijima pri kabinetu premijera Aleksandra Vucica rade tri osobe, koliko i pri ministarstvima spoljnih poslova, građevinarstva, trgovine i telekomunikacija, privrede, poljoprivrede, pravde i finansija. Po dve osobe u pi-ar službama imaju ministri državne uprave, prosvete, omladine i sporta, rada i kulture, dok je u Ministarstvu energetike, na čijem je čelu Aleksandar Antić, jedna osoba je zadužena za komunikaciju sa medijima.U Službi za saradnju sa medijima predsednika Srbije Tomislava Nikolića radi osam ljudi.

(Tanjug/Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track