Vučić: Pajtić mi je omiljeni opozicionar

Premijer Srbije isključio mogućnost vanrednih izbora

Vučić: Pajtić mi je omiljeni opozicionar

Politika -
Vučić je, upitan da prokomentariše nagoveštaje da će biti vanrednih parlamentarnih izbora, odgovorio: "Ma, kakvi. Zašto bi ih bilo? To su novine izmislile. Kad im ponestane tema, oni izmisle"

BEOGRAD - Sa opozicijom koju oličava lider DS Bojan Pajtić, vlast nema razloga za brigu, izjavio je premijer Aleksandar Vučić i isključio mogućnost raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji.

Vučić je takođe rekao da još nije doneta konačna odluka da li će u Novom Sadu biti održan najavljeni miting SNS, koji je odložen, jer je DS za isti dan u Beogradu najavila svoj skup.

U intervjuu pod naslovom "Pajtić mi je omiljeni opozicionar", Vučić je, upitan da prokomentariše nagoveštaje da će biti vanrednih parlamentarnih izbora, odgovorio: "Ma, kakvi. Zašto bi ih bilo? To su novine izmislile. Kad im ponestane tema, oni izmisle".

On je takođe rekao da prvi put čuje da bi Boris Tadić mogao da bude potpredsednik vlade zadužen za ekonomske odnose s inostranstvom.

"Veoma poštujem gospodina Tadića, mnogo više nego neke druge, ne zato što je on moj omiljeni opozicionar već zato što on zna šta je država. Ali mi se politički razlikujemo i nisam razmišljao o tome da on na bilo koji način bude deo vlade", kazao je premijer.

Vučić je istakao da još nije doneta konačna odluka da li će najavljeni miting SNS, odložen zato što DS organizuje svoj miting 25. aprila, ipak biti održan u Novom Sadu, naglasivši da će samo zahvaljujući razumnoj odluci SNS-a biti izbegnuta svaka mogućnost sukoba.

"Još nismo doneli konačnu odluku o tome, ali je interesantno da niko ne primećuje da će samo zahvaljujući našoj razumnoj odluci biti izbegnuta svaka mogućnost sukoba između građana Srbije, jer je ideja kontramitinga, koju su u javnost gurali vojvođanski režim i bivši režim na republičkom nivou, bila opasna, neodgovorna i krajnje neozbiljna", rekao je on.

Premijer Vučić je dodao da bi bilo bolje da DS podnese račun za svoju 16-godišnju vladavinu, kao što će SNS izneti svoje planove i programe za budućnost.

(Politika/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track