NOVI ZAHTEV HAŠKOG TRIBUNALA: Hitno dostaviti Šešeljevu medicinsku dokumentaciju
Foto: Nebojša Mandić

Zdravstveno stanje lidera SRS

NOVI ZAHTEV HAŠKOG TRIBUNALA: Hitno dostaviti Šešeljevu medicinsku dokumentaciju

Politika -
Haški tribunal je saopštio da je što je pre moguće dobiti nove informacije o zdravstvenom stanju optuženog Šešelja. U vezi sa tim biće kontaktiran medicinski tim koji leči Šešelja.

HAG - Pretresno veće Haškog tribunala hitno zahteva medicinsku dokumentaciju o trenutnom zdravstvenom stanju lidera SRS Vojislava Šešelja. Kako je saopšteno iz Tribunala, potrebno je što je pre moguće dobiti nove informacije o zdravstvenom stanju optuženog Šešelja.

U vezi sa tim biće kontaktiran medicinski tim koji leči Šešelja.

Podsetimo, Haški tribunal je 30. marta saopštio da Vojislav Šešelj mora da se vrati u Hag na novo razmatranje odluke o njegovom puštanju na privremenu slobodu.

Posle suđenja koje je počelo u jesen 2007, presuda je trebalo da bude izrečena 30. oktobra 2013, ali je to odloženo nakon što je Tribunal usvojio njegov zahtev za izuzeće sudije Frederika Harhofa zbog pristrasnosti.Od tada traje upoznavanje novog sudije Madaje Nijanga sa predmetom, a predsednik Tribunala Teodor Meron najavio je da će to potrajati do sredine 2015. godine nakon čega će početi većanje sudija o presudi.

Lider Srpske radikalne stranke se 12. novembra 2014, posle skoro 12 godina vratio u Srbiju, nakon što je pušten na privremenu slobodu zbog lošeg zdravstvenog stanja.

On je bio u pritvoru Haškog tribunala od 24. februara 2003. kada se dobrovoljno predao.Žalbeno veće Haškog tribunala zatražilo je 30. marta od Pretresnog veća da hitno opozove odluku o privremenom oslobađanju Šešelja i naloži mu da se vrati u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu.

( B92/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track