MILOVAN BOJIĆ: Spreman sam da u Hagu svedočim o Šešeljevom zdravlju
Foto: Zorana Jeftić

Zdravstveno stanje lidera SRS

MILOVAN BOJIĆ: Spreman sam da u Hagu svedočim o Šešeljevom zdravlju

Politika -
Bojić je rekao da u Holandiju neće odneti ni jedan papir iz medicinske dokumentacije o bolesti lidera radikala, jer za to nema njegovu dozvolu, ali će otići da odgovara na sva pitanja suda

BEOGRAD - Doktor Milovan Bojić izrazio je, spremnost da ode u Hag i pod zakletvom svedoči o zdravstvenom stanju svog pacijenta Vojislava Šešelja, koji ne dozvoljava da nova medicinska dokumentacija bude prosleđena Tribunalu.

Bojić je rekao da u Holandiju neće odneti ni jedan papir iz medicinske dokumentacije o bolesti lidera radikala, jer za to nema njegovu dozvolu, ali će otići da odgovara na sva pitanja suda.

Ne treba mi Šešeljeva dozvola da idem u Hag. On se pita samo o davanju dokumentacije, a ja mogu da idem i da svedočim, rekao je Bojić, koji je šef Šešeljevog lekarskog tima.

Sudsko veće Haškog tribunala 10. aprila je naložilo Sekretarijatu da što pre kontaktira lekarski tim Šešelja i dostavi Veću nove informacije o zdravstvenom stanju optuženog.

Potrebno je, što je pre moguce, dobiti nove informacije o zdravstvenom stanju optuženog Šešelja i tim povodom biće kontaktirani članovi medicinskog tima koji leči Šešelja, saopšteno je iz Tribunala.

Sudsko veće traži izveštaj lekara, navodeći da se na taj način štite osnovna prava optuženog na odgovarajuću negu.

To je prva odluka pretresnog veća predsedavajuceg sudije Žan-Klod Antonetija nakon što mu je 30. marta žalbeno veće Tribunala naložilo da "odmah opozove odluku o Šešljevom privremenom oslobađanju i naredi mu da se vrati u pritvor".

Raspravno veće je, međutim, umesto da optuženom naredi povratak u pritvor, zatražilo lekarski izveštaj iz Srbije o njegovoj bolesti.

( Tanjug/ Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track