VUČIĆ U BAKUU: Sa premijerom Azerbejdžana o energetici, infrastrukturi, poljoprivredi...
Foto: Vlada Srbije

Zvanična poseta

VUČIĆ U BAKUU: Sa premijerom Azerbejdžana o energetici, infrastrukturi, poljoprivredi...

Politika -
Srpski premijer je položio vence na grob nacionalnog lidera Gajdara Alijeva, kao i na kompleksu "Večni plamen" u Aleji velikana

BAKU - Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se i sa predsednikom Vlade Azerbejdžana Arturom Rasizadeom sa kojim je razgovarao o razvoju u oblasti infrastrukture, poljoprivrede i energetike.

Tokom sastanka srpski premijer izneo je konkretne predloge za buduću saradnju.

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

Vučić je naglasio važnost učešća azerbejdžanskih kompanija u privatizaciji srpskih preduzeća, posebno petrohemijskog kompleksa i poljoprivrednih kombinata, kao i u izgradnji infrastrukturnih projekata.

Rasizade istakao je da Azerbejdžan sa Srbijom ima najbolje političke odnose, kao i dobru saradnju u humanitarnim oblastima, ali još nedovoljno razvijenu u ekonomiji. "Postoje dobri primeri, ali mislim da je to samo dobra osnova za dalji razvoj. Velike nade polažemo u rad Međuvladine državne komisije", istakao je Rasizade.

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

Tokom sastanka upućen je poziv našem ministru energetike Aleksandru Antiću da Srbija postane član Savetodavnog veća Južnog gasnog koridora, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.U toku prepodneva srpski premijer položio je vence na grob nacionalnog lidera Gajdara Alijeva, kao i na kompleksu "Večni plamen" u Aleji velikana.

Vučić će se u popodnevnim satima sastati se i sa predsednikom Parlamenta Oktarom Asadovim i ministrom ekonomije i industrije i kopredsednikom Međuvladine komisije za trgovinsko-ekonomsku saradnju između Republike Azerbejdžan i Republike Srbije Šahinom Mustafajevim. Vučić će večeras razgovarati i sa predsednikom Državne naftne kompanije (SOKAR) Rovnagom Abdulajevim i predstavnicima azerbejdžanskih kompanija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track