ZORANA MIHAJLOVIĆ: Nadam se da je Nikolić ispoštovao proceduru o učešću vojske u Moskvi
Foto: Beta

Vojna parada 9.maja

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Nadam se da je Nikolić ispoštovao proceduru o učešću vojske u Moskvi

Politika -
Ako postoji protokol kako predsednik Republike donosi odluku o tome gde šalje vojsku i ako postoje pravila koja kažu ko sve treba da da mišljenje o tome, onda se nadam da je Tomislav Nikolić to ispoštovao, kao i da se konsultovao i sa savetnicima pre nego je odluku doneo, rekla je Mihajlović

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka za građevinu, saobraćaj i infrastrukturu Zorana Mihajlović izrazila je nadu da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić ispoštovao proceduru i pravila prilikom donošenja odluke o učešću Vojske Srbije na vojnoj paradi u Moskvi, 9. maja.

"Ako postoji protokol kako predsednik Republike donosi odluku o tome gde šalje vojsku i ako postoje pravila koja kažu ko sve treba da da mišljenje o tome, onda se nadam da je Tomislav Nikolić to ispoštovao, kao i da se konsultovao i sa savetnicima pre nego je odluku doneo", rekla je Mihajlović za "Danas".

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlučio je početkom aprila da Vojska Srbije učestvuje na "Paradi pobednika" u Moskvi 9. maja.VS će učestvovati na "Paradi pobednika" na osnovu poziva ministra odbrane Ruske Federacije Sergeja Šojgua, povodom obeležavanja 70. godišnjice Pobede sovjetskog naroda u Velikom otadžbinskom ratu od 1941. do 1945. godine, saopštilo je ranije Ministarstvo odbrane.

Kako je navedeno, predsednik Nikolić je u skladu sa svojim nadležnostima, a na osnovu Ustava, Zakona o odbrani, Zakona o Vojsci Srbije i Pravila službe VS, doneo odluku o učešću pripadnika vojske na "Paradi pobednika" povodom obeležavanja Dana pobede na Crvenom trgu u Moskvi, 9. maja ove godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track