U IME BARAKA OBAME: Ambasador Keri pisao predsedniku Nikoliću
Foto: Instagrm

Dobra saradnja

U IME BARAKA OBAME: Ambasador Keri pisao predsedniku Nikoliću

Politika -
SAD su saglasne sa ocenom predsednika Nikolića da se uloga Srbije, kako regionalno, tako i globalno, umnogome izmenila poslednjih godina, navedeno je u pismu državnog sekretara

BEOGRAD - Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Džon Keri uputio je u ime predsednika Baraka Obame pismo predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću u kojem se naglašava da američko-srpski odnosi jačaju i da su na uzlaznoj putanji, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

SAD su saglasne sa ocenom predsednika Nikolića da se uloga Srbije, kako regionalno, tako i globalno, umnogome izmenila poslednjih godina, navedeno je u pismu državnog sekretara.

U pismu se takođe ističe i uloga srpskog predsedavanja OEBS-om, a SAD pozdravljaju odlučnost Srbije da podrži principe iz Helsinkija i tokom perioda ukrajinske krize, dok na globalnom planu, doprinos mirovnim misijama u Africi i na Bliskom Istoku pokazuju predanost Srbije u davanju podrške mirovnim operacijama širom sveta, piše u saopštenju.

Keri je naveo i da podrška globalnoj koaliciji za borbu protiv ISIS, kao i planovi srpske vlade da krajem aprila održi regionalni ministarski sastanak o učešću boraca u sukobima izvan sopstvene zemlje, svedoči o posvećenosti države Srbije u suzbijanju ekstremizma i terorizma.

"Sjedinjene Američke Države takođe pozdravljaju poslednju uspešnu rundu dijaloga sa Prištinom", navedeno je u pismu, a piše u saopštenju.

Keri je podvukao i da predsednik Obama ceni "solidarnost Srbije u procesu saradnje dve zemlje, kako bi se suočile sa globalnim pretnjama".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track