Popović i Čepurin: Ekonomska saradnja beleži rast
Foto: Fonet

Sastanak

Popović i Čepurin: Ekonomska saradnja beleži rast

Politika -
Naš interes je da sa Rusijom razvijamo najbolju ekonomsku saradnju i da se što više naših poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda nađe na policama ruskih supermarketa, istakao je Popović

BEOGRAD - Ekonomska saradnja Srbije i Rusije iz godine u godinu beleži stabilan rast ali je još daleko od svih mogućnosti koje pružaju strateški sporazumi koje su potpisale dve države, složili su se danas predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Navodeći da je važno da Srbija "uprkos pritisku pojednih zapadnih zemalja, ni po koju cenu ne uvede sankcije Rusiji", Popović je konstatovao da rast rublje govori o snazi ruske ekonomije i njenoj otpornosti na spoljne nestabilnosti i krize i da će se to pozitivno odraziti i na rast izvoza srpskih proizvoda u Rusiju.

"Naš interes je da sa Rusijom razvijamo najbolju ekonomsku saradnju i da se što više naših poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda nađe na policama ruskih supermarketa", rekao je Popović, navedeno je u saopštenju SNP.

Popović je dodao da je zato ta stranka širom Srbije pokrenula akciju prikupljanja potpisa građana protiv uvođenja sankcija Ruskiji. Lider SNP je povodom najavljenog otvaranja prve regionalne kancelarije za saradnju sa Ruskom Federacijom na Zlatiboru izrazio uverenje da će ova kancelarija biti "dobar primer kako je moguće povećati i bolje organizovati izvoz u Rusiju ako za to postoji podrška lokalnih institucija".

Popović i Čepurin složili su se da dve zemlje treba da teže stalnom unapređenju saradnje ne samo u oblasti ekonomije, već i u oblastima kulture, nauke i duhovnosti, navodi se u saopštenju SNP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track