Tadić: Mi znamo kuda vodimo Srbiju

Predsednički izbori

Tadić: Mi znamo kuda vodimo Srbiju

Politika -
Poštujem protivnike, i a verujem da će i oni poštovati nas. Pomagali smo im da promene svoja lica, ali ja ne verujem da su ih oni do kraja promenili i da mogu pouzdano da vode ovu zemlju, rekao u Topoli lider DS

TOPOLA - Kandidat za predsednika i lider DS Boris Tadić rekao je u Topoli kako je potpuno uveren da je put za koji traži podršku građana - put izvesnosti, a da svaka druga politička opcija u Srbiji podrazumeva neizvesnost.

Obraćajući se pristalicama DS u centru Topole Tadić je istakao da je uveren u pobedu liste "Izbor za bolji život", jer je demokratska opcija koju ona predstavlja do sada uvek pobeđivala svoje oponente.

Prema njegovim rečima, nakon izbora najvažniji posao je da se brzo formira vlada, srede makroekonomske prilike, naprave uštede gde god je to moguće i da se ode u svet po nove investicije.

"Dve milijarde evra smo prošle godine obezbedili. To možemo mi, to ne mogu oni, jer mi znamo svet, sa svetom smo u neprekidnom kontaktu i svet zna nas", rekao je Tadić i dodao:

"Mi smo predvidljiv činilac za svet, ali znamo i kako da sa svetom pregovaramo o teškim pitanjima od Kosova do investicija, odbranili smo integritet zemlje, podigli njen kredibilitet u međunarodnoj areni i sada moramo i da se izborimo za bolji standard i bolji život ljudi", rekao je Tadić i dodao da među pripadnicima koalicije okupljene oko demokrata nema panike, jer su sigurni u pobedu.

"Poštujemo naše protivnike, a verujem da će i oni poštovati nas. Pomagali smo im da promene svoja lica, ali ja ne verujem da su ih oni do kraja promenili i da mogu pouzdano da vode ovu zemlju. Zbog toga sam se ponovo kandidovao", naglasio je Tadić.

Tadić je dodao i da je siguran da njihovi oponenti ne znaju tačno kuda bi vodili Srbiju i da, iako kažu da bi to bila Evropska unija, ni sami nisu sigurni u to što govore.

"Predlažem zato da idemo putem za koji smo se opredelili pre 20 godina, za koji smo se izborili 2000. godine. Uvek je ta opcija dobijala podršku građana na izborima poslednjih 10 godina", kazao je Tadić.

On je posle razgovora s pristalicama u centru Topole obišao preduzeće za preradu voća "Šljivko" u selu Šatornja, za koje je rekao da je primer kako ljudi mogu da reše problem sopstvene egzistencije, rasterete državu i zaposle stanovnike svog mesta.

"Kada bi svako ko ima ovakvu priliku učinio iskorak istovremeno bi učinio veliku uslugu državi. Vi ste obezbedili svoju egzistenciju i omogućili ste mir u nekoliko porodica koje žive od vašeg posla", poručio je Tadić vlasnicima "Šljivka" i dodao da da će za pet godina imati veliku proizvodnju, budući da su već pripremili projekat za proširenje.

Tadić će kasnije danas posetiti Kraljevo gde će razgovarati sa građanima, a potom obići i preduzeće "Dragan elektronik" u tom gradu. Nakon toga i domaćinstvo Dobrice Mutavdžića u selu Velika Drenova pored Trstenika, a zatim prošetati centrom tog grada i razgovarati sa meštanima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track