Vlada Srbije traži da se spreči nasilje na Kosovu

Vlada Srbije traži da se spreči nasilje na Kosovu

Politika -
Bilo kakva unilateralna akcija privremenih kosovskih vlasti značila bi da Priština namerava da pokrene spiralu nasilja, kao i 25. jula prošle godine, i međunarodna zajednica, koja upravlja Kosovom i Metohijom, to mora da spreči, rekao je MIlivoje Mihajlović

BEOGRAD- Vlada Srbije traži od međunarodnih misija na Kosovu i Metohiji da spreče svako nasilje, kao i pretnje kao one koje sada dolaze iz vrha privremenih vlasti u Pokrajini, rekao je direktor vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

"Bilo kakva unilateralna akcija privremenih kosovskih vlasti značila bi da Priština namerava da pokrene spiralu nasilja, kao i 25. jula prošle godine, i međunarodna zajednica, koja upravlja Kosovom i Metohijom, to mora da spreči", rekao je Mihajlović.

Zamenik kosovskog premijera Hajredin Kuči juče je kazao da je moguća intervencija Policije Kosova na severu gde mahom žive Srbi i da će ta akcija biti slična onoj od 25. jula kada su kosovski specijalci pokušali da zauzmu prelaze Jarinje i Brnjak. Tada je u sukobu sa Srbima poginuo jedan specijalac.

Prema rečima Mihajlovića, nije dobro da zvaničnik privremenih vlasti u Pokrajini ohrabruje albanske ekstremiste. "Izjava zamenika kosovskog premijera, koliko god da ima za cilj poboljšavanje položaja njegove stranke na političkoj sceni južne Pokrajine i skretanje pažnje sa procesa utvrđivanja odgovornosti pripadnika tamošnje političke elite za zločine, u suštini predstavlja pokušaj sprečavanja dijaloga kao puta za mirno rešavanje problema", rekao je Mihajlović.

Dodao je da je reč o provokaciji čiji je cilj prvenstveno zastrašivanje srpskog stanovništva i pretnja ionako krhom miru u južnoj pokrajini. Mihajlović je rekao i da je Vlada Srbije u stalnoj komunikaciji sa predstavnicima međunarodnih misija na Kosovu i Metohiji, UNMIK-om i Euleksom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track