Najnovije vesti

Vlada Srbije traži da se spreči nasilje na Kosovu

Vlada Srbije traži da se spreči nasilje na Kosovu

Politika
Bilo kakva unilateralna akcija privremenih kosovskih vlasti značila bi da Priština namerava da pokrene spiralu nasilja, kao i 25. jula prošle godine, i međunarodna zajednica, koja upravlja Kosovom i Metohijom, to mora da spreči, rekao je MIlivoje Mihajlović

BEOGRAD- Vlada Srbije traži od međunarodnih misija na Kosovu i Metohiji da spreče svako nasilje, kao i pretnje kao one koje sada dolaze iz vrha privremenih vlasti u Pokrajini, rekao je direktor vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

"Bilo kakva unilateralna akcija privremenih kosovskih vlasti značila bi da Priština namerava da pokrene spiralu nasilja, kao i 25. jula prošle godine, i međunarodna zajednica, koja upravlja Kosovom i Metohijom, to mora da spreči", rekao je Mihajlović.

Zamenik kosovskog premijera Hajredin Kuči juče je kazao da je moguća intervencija Policije Kosova na severu gde mahom žive Srbi i da će ta akcija biti slična onoj od 25. jula kada su kosovski specijalci pokušali da zauzmu prelaze Jarinje i Brnjak. Tada je u sukobu sa Srbima poginuo jedan specijalac.

Prema rečima Mihajlovića, nije dobro da zvaničnik privremenih vlasti u Pokrajini ohrabruje albanske ekstremiste. "Izjava zamenika kosovskog premijera, koliko god da ima za cilj poboljšavanje položaja njegove stranke na političkoj sceni južne Pokrajine i skretanje pažnje sa procesa utvrđivanja odgovornosti pripadnika tamošnje političke elite za zločine, u suštini predstavlja pokušaj sprečavanja dijaloga kao puta za mirno rešavanje problema", rekao je Mihajlović.

Dodao je da je reč o provokaciji čiji je cilj prvenstveno zastrašivanje srpskog stanovništva i pretnja ionako krhom miru u južnoj pokrajini. Mihajlović je rekao i da je Vlada Srbije u stalnoj komunikaciji sa predstavnicima međunarodnih misija na Kosovu i Metohiji, UNMIK-om i Euleksom.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...