ŠEŠELJ U SVOM ELEMENTU: Latinku Perović nazivao babom i pitao kad će da odapne!
Foto: Nebojša Mandić

Na suđenju zbog spiska srbomrzaca

ŠEŠELJ U SVOM ELEMENTU: Latinku Perović nazivao babom i pitao kad će da odapne!

Politika -
Ajde da se slikamo, Latinka. Možda će ti ovo biti poslednja fotografija - bio je uporan lider Srpske radikalne stranke i tražio od člana njegove stranke da ga slika sa Perovićevom

“Gde si, Latinka, još nisi odapela? Vreme ti je, kad misliš?”, upitao je Vojislav Šešelj (60), lider radikala, u beogradskom Višem sudu istoričarku Latinku Perović (83) tokom suđenja optuženom Ivanu Ivanoviću, vođi pokreta SNP “Naši”, kome se sudi zbog objave spiska “30 najvećih srbomrzaca” na internetu. Iako je Perovićeva ignorisala njegovo vređanje, Šešelj je bio uporan, pa je seo pored istoričarke, koju je sve vreme nazivao „babom“.

- Ajde da se slikamo, Latinka. Možda će ti ovo biti poslednja fotografija - bio je uporan lider Srpske radikalne stranke i tražio od člana njegove stranke da ga slika sa Perovićevom, ali mu želja nije uslišena jer je istoričarka ustala i otišla od njega.

Perovićeva, koja hoda uz korišćenje štapa, oćutala je na sve Šešeljeve uvrede, ali je Šešelj u društvu Zorana Krasića, potpredsednika SRS-a, Mladena Obradovića, vođe pokreta “Obraz”, i još 15 pratilaca nastavio da komentariše.
Latinka Perović
Latinka Perović

- Latinka bi odavno omastila konopac da smo mi bili na vlasti - konstatovao je Šešelj, kome nije dozvoljeno da uđe u sudnicu jer nije bilo dovoljno mesta za sedenje.

Vođa radikala je protestovao zbog toga što ne može da uđe u sudnicu i pitao je sudiju da li je suđenje javno, a usput je dobacivao i tužiocu

- Ej, tužioče, jesi li ti u ovom slučaju - pitao je vođa radikala zamenika tužioca. Po izlasku iz sudnice, Šešelj je sa saradnicama aplaudirao Ivanoviću, koji se tereti za rasnu i drugu diskriminaciju.

„To sam od njega i očekivala“

Perovićeva, koja je pomenuta na spisku „srbomrazaca”, izjavila je da posle objavljivanja spiska nije imala nikakve probleme.- Ne osećam se ugroženom i nisam dobijala pretnje, sve do jutros, kada sam doživela neprijatnosti od Vojislava Šešelja, ali to sam od njega i očekivala - rekla je Perovićeva, koja se nije pridružila krivičnom gonjenju Ivanovića niti je tražila odštetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track