MILAN PETRIĆ SNP: Srpski radnici vole da rade, ali njima nedostaje posao
Foto: Printscreen Youtube

Praznik rada

MILAN PETRIĆ SNP: Srpski radnici vole da rade, ali njima nedostaje posao

Politika -
Našim radnicima nedostaje posao, pre svega u realnom sektoru ekonomije Samo radna mesta u realnom sektoru ekonomije mogu da obezbede održiv ekonomski razvoj Srbije i redovnu isplatu penzija i plata za učitelje, lekare i policajce

BEOGRAD - Narodni poslanik i član Predsedništva SNP Milan Petrić povodom 1. maja međunarodnog praznika rada izjavio je da Srbija ima vredne radnike, ali da tim radnicima nedostaje posao.

- Prvi maj je zajednički praznik svih zemalja. Tog dana radni ljudi treba da pokažu jedinstvo ne samo u borbi za poštovanje njihovih prava, već i u radnim navikama, trudu, u odnosu prema poslu. Srbija ima vredne radnike. Radnike koji znaju šta je posao i koji vole da rade. Ali danas našim radnicima nedostaje posao, pre svega u realnom sektoru ekonomije“, izjavio je Milan Petrić, narodni poslanik Srpske narodne partije i član Predsedništva SNP povodom Prvog maja, međunarodnog praznika rada.

Samo radna mesta u realnom sektoru ekonomije, naglasio je Petrić, „mogu da obezbede održiv ekonomski razvoj Srbije i redovnu isplatu penzija i plata za učitelje, lekare i policajce“.

- Zato je neophodno da država, kroz podsticajnu poresku politiku, i veću kreditnu podršku za započinjanje novih poslova, stvori preduslove za razvoj privatnog sektora i otvaranje novih radnih mesta. Za prvi maj, međunarodni praznik rada, želim svim građanima Srbije više posla i veće plate“, zaključio je Petrić.

http://www.youtube.com/watch?v=3ndVDFLn4_w

Suditi odgovornima za etničko čišćenje u Bljesku

Srpska narodna partija (SNP) zatražila je danas od pravosudnih organa Srbije da procesuiraju odgovorne za zločin nad krajiškim Srbima, koji se dogodio pre dve decenije u zapadnoj Slavoniji u operaciji "Bljesak", s obzirom da to ne čine Hrvatska i Haški sud.

- Pre tačno dve decenije, hrvatske vojne, paravojne i policijske snage, samo u jednom danu, eticnički su "počistile" od Srba zapadnu Slavoniju, tadašnju Republiku Srpsku Krajinu, teritorije pod zaštitom snaga UN, a za taj masovni zločin, ni do danas niko nije odgovarao", saopštio je SNP.

Ta stranka tvrdi da "glavne poluge hrvatskih vlasti ponovo drže oni koji ne priznaju užasne zločine nad Srbima, Jevrejima i Romima u Jasenovcu što ih je počinila Nezavisna Država Hrvatska, niti ove koje je, u "Bljesku“ i "Oluji“, ponovila Tuđmanova samostalna država, čiji kontinuitet crpi današnja članica Evropske unije Republika Hrvatska.

- SNP navodi da za operaciju "Bljesak“ koja će biti prethodnica "Oluje“, tri meseca kasnije, a koja je za cilj imala prisilno i trajno proterivanje srpskog naroda iz Krajine, kako kaže, pred Haškim tribunalom nije odgovarao niko od hrvatskih državnih i vojnih zapovednika, već je, paradoksalno, predsednik RSK Milan Martić osuđen na 35 godina robije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track