RASIM LJAJIĆ ODGOVORIO MUFTIJI: Zukorliću, kriv si za vehabije!
Foto: Zorana Jevtic

Regovao na prozivke

RASIM LJAJIĆ ODGOVORIO MUFTIJI: Zukorliću, kriv si za vehabije!

Politika -
Degradirao je Islamsku zajednicu svojim bahaćenjem, bogatstvom i agresivnošću, rekao Ljajić

BEOGRAD - Provokativne izjave muftije sandžačkog Muamera Zukorlića naišle su na oštru reakciju lidera SDPS Rasima Ljajića. Naime, Ljajić je Zukorlića optužio da je odgovoran za pojavu vehabija u Sandžaku.Zukorlić je u intervjuu Kuriru izjavio da bi dao Ljajića, reditelja Emira Kusturicu i beogradskog muftiju Muhameda Jusufpahića za najpoznatijeg srpskog naučnika Nikolu Teslu. Takođe, on je za Ljajića rekao nije ništa uradio za narod u Sandžaku i da je „politički faktor samo dok ga Beograd drži“.Komentarišući ove optužbe, Rasim Ljajić ocenjuje da Zukorlić senzacionalističkim izjavama samo pokušava da dođe u medije i skrene pažnju na sebe jer je izgubio podršku u Sandžaku.- Zukorlić samo ponavlja istu matricu, preti svakoj vlasti i nastoji da se nametne kao politički faktor kako bi ostvario neke lične interese. A zapravo on je najveće zlo koje se dogodilo narodu u Sandžaku. Podelio je islamsku zajednicu i degradirao je svojim bahaćenjem, bogatstvom i agresivnošću. On je odgovoran i za pojavu vehabija jer je takvim ponašanjem dao prostor nekim pojedincima da krajnje iskrivljeno tumače islam - navodi Ljajić i dodaje da je najbolja stvar koja je mogla da se dogodi to što je Zukorlić osnovao stranku i izašao na izbore.- Time je sveo sebe na pravu meru jer je dobio svega 15 odsto glasova, iako bi kao verski vođa trebalo da ima 99 odsto podrške u narodu. Kad je reč o onome što je rekao o meni, učešće u vlasti jeste uslov da bi se nešto uradilo za narod - navodi Ljajić.

Muamer Zukorlić
Muamer Zukorlić

Muhamed Jusufspahić nije želeo da se oglašava povodom Zukorlićevih izjava.- Ne bih ni da odgovaram, ni da ogovaram - kratko je poručio Jusufspahić.

KusturicaZUKORLIĆ JE PROVOKATORReditelj Emir Kusturica kratko je poručio:- On je provokator. Nemam šta drugo da kažem i ne bih o tome.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track