Tadić: Srbiji treba uskrsnuće

Tadić: Srbiji treba uskrsnuće

Politika -
Lider DS Boris Tadić na Veliki petak farbao jaja u selu Jabučje kod Lajkovca, u staroj zemljoradničkoj porodici Grčić

BEOGRAD - Vratio se u detinjstvo.- Tako je i moja majka! Jaja koja se farbaju u luku su najzdravija. Mora da bude i jedno crveno - čuvarkuća. Je l’ to ide u čarapu?! Znao sam! - ovo je juče Boris Tadić, kandidat za predsednika i šef DS, rekao Slavici Grčić, domaćici iz sela Jabučje kod Lajkovca, s kojom je farbao jaja. Tadić je istakao da duboko veruje u vaskrsnuće Srbije, trenutak kada će zemlja ponovo stati na noge i postati stabilna i razvijena. Za posetu Grčićima, lider DS se odlučio jer su, kako je istakao, stara demokratska porodica u kojoj žive četiri generacije.

- Treba nam jedno veliko crveno jaje za Srbiju. Dobar vam je šporet, „alfa-plam”! - dobacio je Tadić domaćici, a domaćina priupitao za stanje u štalama.

- Ima li neko svinjče?! - pitao je nekadašnji predsednik domaćina, koji ga je odveo do jednog od svinjaca u kom su bili krmača i prasići.

- Prasci su u dobroj formi... ko bul-terijeri - dobacio je Tadić.

Za kraj, prvi čovek DS popio je kafu s porodicom Grčić u njihovom dvorištu, gde su u opuštenoj atmosferi razgovarali o stanju u poljoprivredi.

(K. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track