Popović: Ponosni smo jer Srbija i Rusija ponovo marširaju zajedno
Foto: Nemanja Pancic

Srpska narodna partija

Popović: Ponosni smo jer Srbija i Rusija ponovo marširaju zajedno

Politika -
Na današnji dan moramo da se setimo naših predaka koji su dali svoje živote da bismo mi živeli slobodno i dostojanstveno, istakao je Popović nakon vojne parade održane u Moskvi

BEOGRAD - Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije izjavio je povodom vojne parade, održane u Moskvi, da su ponosni što Srbija i Rusija ponovo marširaju zajedno.

"Danas je veliki praznik – Dan pobede nad fašizmom. Siguran sam da je svaki građanin Srbije bio ponosan na naše vojnike kada ih je video kako marširaju zajedno sa ruskom vojskom na Crvenom trgu u Moskvi. Tako je bilo i u Drugom svetskom ratu. Kao i pre 70 godina i danas smo na pravoj strani, na strani istine i pravde", izjavio je Popović.

"Na današnji dan moramo da se setimo naših predaka koji su dali svoje živote da bismo mi živeli slobodno i dostojanstveno", istakao je Popović nakon vojne parade održane u Moskvi a koja je prenošena uživo na Trgu Republike u Beogradu.

Predsednik SNP je svim građanima Srbije poželeo srećan Dan pobede. Štand Srpske narodne partije u centru Beograda posetio je i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin.

Kako je rekao, i u Rusiji i u Srbiji volimo da slavimo ratne praznike verovatno i zbog toga što imamo mnogo pobeda ali i mnogo zajedničkih pobeda kroz istoriju.

"Naravno, slavićemo i dalje. Srpski vojnici marširali su danas Crvenim trgom i bilo ih je divno posmatrati u idealnom stroju. To je još jedan znak jačanja rusko srpskog prijateljstva. To prijateljstvo nastavićemo zauvek", rekao je Čepurin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track