STEFANOVIĆ: Bezbednost dobra, očuvan mir i stabilnost u Srbiji
Foto: Kurir štampano

teroristički napad u Kumanovu

STEFANOVIĆ: Bezbednost dobra, očuvan mir i stabilnost u Srbiji

Politika -
Stefanović je rekao da su u kopnenu zonu bezbednosti upućene dodatne snage, kao i da je predlogom Biroa za koordinaciju službi bezbednosti MUP formirao združeni taktički tim koji čine pripadnici policije, Vojske Srbije i Bezbednosno-informativne agencije

BEOGRAD - Bezbednosna situacija u Srbiji je dobra, preduzeto je sve kako bi se očuvali mir i stabilnost na teritoriji Srbije, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je, gostujući na RTS-u, rekao da su u kopnenu zonu bezbednosti upućene dodatne snage, kao i da je predlogom Biroa za koordinaciju službi bezbednosti MUP formirao združeni taktički tim koji čine pripadnici policije, Vojske Srbije i Bezbednosno-informativne agencije.

"Te jedinice nadgledaće situaciju na terenu narednih dana i učinićemo sve da se teroristička aktivnost ne prenese na teritoriju Srbije", poručio je Stefanović.

On je dodao da je terorizam prisutan svuda, pa i u ovom delu svetu, i da to nije nova situacija.Kako je objasnio poslednjih nekoliko meseci nadležne službe prate razvoj situacije u regonu, poput napada na policijske stanice u Makedoniji i u Zvorniku.

"Podigli smo nivo gotovosti i preduzeli potrebne mere. S kolegama u Makedoniji, ali ne i samo s njima, u stalnom smo kontaktu. Imamo ozbiljne partnere i sve indicije i informacije delimo s njima upravo kako bismo bili efikasniji u tome", rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima u deo državne granice u kopnenoj zoni bezbednosti upućeno je više od 450 pripadnika Žandarmerije, kao i deo Protivterorističke jedinice, deo pripadnika Policijske uprave u Vranju, a ojačana je i granična policija.

"Jedinice policije i Vojske Srbije su u punoj pripravnosti", poručio je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track