VUČIĆ: U Srbiji smo umorni od strpljenja prema EU
Foto: Marina Lopičić

Postigli mnogo

VUČIĆ: U Srbiji smo umorni od strpljenja prema EU

Politika -
Nismo samo uložžili mnogo našeg vremena, mnogo energije, političke snage u procese koji se danas odvijaju, već smo započeli najtežže moguće ekonomske reforme u Srbiji. Postigli smo mnogo u dijalogu sa kosovskim Albancima, ali onda vidite da niste dovoljno pošštovani, rekao je Vučić

BRISEL - Premijer Srbije Aleksandar Vučić tvrdi da smo u Srbiji umorni od strpljenja koje iskazujemo prema Evropskoj uniji, jer smo, primećuje, uložili i postigli mnogo, a da to nije izazvalo odgovarajuće poštovanje.

"Nismo samo uložžili mnogo našeg vremena, mnogo energije, političke snage u procese koji se danas odvijaju, već smo započeli najtežže moguće ekonomske reforme u Srbiji. Postigli smo mnogo u dijalogu sa kosovskim Albancima, ali onda vidite da niste dovoljno pošštovani", rekao je Vučić gostujući u emiji "Global konversejšen" TV stanice Juronjuz, a preneo B92.

Govoreći o normalizaciji odnosa s Prištinom, premijer navodi da je za nas to veoma veliki problem, ali da ćemo nastaviti da razgovaramo s Albancima.

"Moj posao je da brinem o interesima držžave i da uradim neššto za dobrobit naššeg naroda, a nije važžno da li se to uklapa u nečiji način razmiššljanja", naveo Vučić.

Nakon razgovora s premijerom, autorka emisije Isabel Kumar zaključila je da je Srbija, iako i dalje suočena s velikim promenama, spremna da svoju budućnost vidi u punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

Ona je inače na svom Tviter nalogu najavila da će razgovor sa premijerom Vučihem biti emitovan večeras.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track