TUŽILAŠTVO ZA RATNE ZLOČINE: Serž Bramerc sastao se sa Vladimirom Vukčevićem
Foto: Fonet Nenad Djordjevic

Ustanička ulica

TUŽILAŠTVO ZA RATNE ZLOČINE: Serž Bramerc sastao se sa Vladimirom Vukčevićem

Politika -
Do Bramercove posete dolazi u trenutku kada Žalbeno veće Tribunala očekuje da lider SRS Vojislav Šešelj 26. maja bude vraćen u Haški sud

BEOGRAD - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc sastao se danas u Beogradu sa tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem.

Sastanak je održan u sedištu tužilaštva u Ustaničkoj ulici. Bramerc je jutrošnjim sastankom sa premijerom Alekasandrom Vučićem započeo dvodnevnu Beogradu pred šestomesečni izveštaj koji podnosi Savetu Bezbenosti UN početkom juna o saradnji Srbije sa Haškim tribunalom.

Do Bramercove posete dolazi u trenutku kada Žalbeno veće Tribunala očekuje da lider SRS Vojislav Šešelj 26. maja bude vraćen u Haški sud. Bramerc je insistirao da Žalbeno veće tribunala donese odluku o hitnom povratku Šešelja u Hag, a odluka je, prema rečima Predsednika Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasima Ljajića doneta u petak i prosleđena je redovnim putem.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je još nije dobila zvaničan zahtev Žalbenog veća Haškog tribunala za povratak Vojislava Šešelja u pritvorsku jedinicu.

"Po dobijanju zahteva, Vlada Srbije postupiće po zakonu Srbije i u skladu sa međunarodnim javnim pravom", rekao je premijer Srbije.

Kako je najavljeno iz Haškog tribunala, tužilac će tokom posete razgovarati i sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, ministrom pravde Nikolom Selakovićem, kao i predstavnicima međunarodne zajednice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track