TIRANA SE SPREMA ZA VUČIĆA: Srpski premijer biće najčuvanija ličnost u istoriji Albanije!
Foto: Marina Lopičić

Bezbednosne službe na nogama

TIRANA SE SPREMA ZA VUČIĆA: Srpski premijer biće najčuvanija ličnost u istoriji Albanije!

Politika -
Sve glavne saobraćajnice u albanskoj prestonici biće zatvorene za saobraćaj

TIRANA - Vlasti u Albaniji preduzimaju opsežne mere bezbednosti kako bi sutrašnja poseta premijera Srbije Aleksandra Vučića prošla bez incidenata.

Tirana će biti bukvalno blokirana kako javljaju albanski mediji. Sve glavne saobraćajnice u albanskoj prestonici biće zatvorene za saobraćaj. Parkiranje automobila biće onemogućeno u svim ulicama kojima će se kretati kolona vozila naše zvanične delegacije.

Mediji u Albaniji prenose da će sva vozila koja se zateknu parkirana na nedozvoljenim mestima biti blokirana i smatraće se potencijalno opasnim, pa će u skladu sa tim biti preduzete sve potrebne mere bezbednosti.

Posebne mere predostrožnosti biće sprovedene oko ambasade Srbije u Tirani. Kako se navodi, jake policijske snage obezbeđivaće naše diplomatsko predstavništvo tokom Vučićeve zvanične posete Albaniji. Od večeras nijednom vozilu neće biti dozvoljeno da bude parkirano kod ambasade Srbije kao ni u okolnim ulicama.

Da su zvaničnici u Tirani rešili da podignu nivo bezbednosti u glavnom gradu Albanije na najviši nivo tokom posete srpskog premijera, govori i činjenica da će na ulicama biti raspoređeni pripadnici svih bezbednosnih službi. Ističe se da će biti angažovani kako pripadnici Tajne službe tako i pripadnici antiterorističke jedinice.

Pojedini izvori napominju da će srpski premijer biti ako ne najčuvaniji, a ono jedna od najčuvanijih osoba u istoriji Albanije.

STIŽE U PODNE

Kako je nedavno rekao direktor pres-službe albanskog premijera Endri Fuga, Vučić će doputovati u Tiranu u sredu u podne, a nakon zvanične ceremonije otići će u Palatu Brigada gde će se održati svečani prijem. Vučić i Rama će održati tet-a-tet sastanak nakon kojeg će uslediti i sastanak dve delegacije. Posle toga dvojica premijera će održati zajedničku konferenciju za novinare. Prema rečima portparola albanske vlade, još se čeka da protokol premijera Srbije potvrdi njegove susrete i sa drugim albanskim zvaničnicima kao što su predsednik države, predsednik skupštine ili gradonačelnik Tirane. Drugog dana posete Tirani, premijer Srbije će učestvovati na prvom zasedanju Bečkog ekonomskog foruma najavljenog za 28. maj.

(EPK/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track