Babić: Vučićeva poseta Tirani pokazatelj stabilnosti u regionu
Foto: Zorana Jevtić

Srbija opredeljena za mir i stabilnost

Babić: Vučićeva poseta Tirani pokazatelj stabilnosti u regionu

Politika -
Babić je rekao da veruje da će Vučić u Tirani razgovarati o bližoj ekonomskoj saradnji, podsetivši da je posle toliko godina i decenija, to prva poseta predsednika Vlade Srbije Albaniji

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Zoran Babić izjavio je da je današnja poseta premijera Aleksandra Vučića Tirani još jedan od pokazatelja stabilnosti u regionu i da je Srbija opredeljena za stabilnost, mir i ekonomsku saradnju.

Babić je rekao da veruje da će Vučić u Tirani razgovarati o bližoj ekonomskoj saradnji, podsetivši da je posle toliko godina i decenija, to prva poseta predsednika Vlade Srbije Albaniji.

Srbija je, bez obzira na nerazumevanja, različite izazove, opredeljena ka stabilnosti, miru i ekonomskoj saradnji i to je deo integracija ovog dela Evrope u EU, istakao je Babić u Jutarnjem programu TV Pink.

Na pitanje o obezbeđenju srpske delegacije, Babić je ocenio da susret u Tirani nije poligon za provokacije i dodao da se nada i veruje "da su neki dronovi, neke provokacije, neke zastave i neke mape, ipak iza nas i da je to bio odraz neodgovornih ljudi".

Šef poslaničke grupe SNS je istakao da bi voleo da je albanski premijer Edi Rama odgovoran političar i dodao da je srpska strana opredeljena za dijalog. Babić je rekao da je Rama predsednik Vlade Albanije i "za nas je legalan i legitiman" i da veruje da će se na pruženu ruku Beograda i Vučića odgovoriti na adekvatan način civilizovanim razgovorom.

"Kao što se gospodin Rama osećao sigurno u Beogradu, verujem da će se takvi uslovi obezbediti i za našu delegaciju i za gospodina Vučića", istakao je Babić.

Premijer Vučić započinje danas dvodnevnu posetu Tirani, gde će se sastati sa najvišim državnim zvaničnicima i razgovarati sa predstavnicima udruženja Srba u Albaniji, premijerom Edijem Ramom, predsednikom Bujarijem Nišanijem, predsednikom parlamenta Iljirom Metom i gradonačelnikom Tirane Ljuljzimom Bašom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track