TREĆA SRBIJA: Menadžment JKP Informatika nije prekršio Zakon
Foto: Zorana Jevtic

Zakonita odluka

TREĆA SRBIJA: Menadžment JKP Informatika nije prekršio Zakon

Politika -
Ovo je bio pokušaj da se vrši politički pritisak na državne i gradske organe

NOVI SAD - Treća Srbija prosledila je saopštenje u kome navodi da je pitanje problematike racionalizacije poslovanja JKP Informatika u Novom Sadu gotovo nakon dva meseca.

"Manirom sitnog politikanstva, menadžment ove kompanije se proglašavao za kriminogen, a odluka o racionalizaciji poslovanja za nezakonitu. Organizovanjem političkih protesta koji su bili maskirani u sindikalne, vršen je čak i direktni politički i svaki drugi pritisak na nadležne državne organe sa ciljem da se neki od državnih organa primora da odluku o racionalizaciji poslovanja proglasi za nezakonitu. Međutim, drugostepeni organ inspekcije rada doneo je odluku da menadžment JKP Informatika nije prekršio Zakon o radu", piše u njihovom saopštenju.

Treća Srbija dalje navodi da je odluka drugostepenog organa konačna u upravnom postupku inspekcijskog nadzora, te da je jasno da svaki dalji politički pritisak neće pomoći u nastavku negativne kampanje i pokušaju da se kriminalizuje rukovodstvo JKP Inforamtike i gradske vlasti u Novom Sadu.

"Mi se zalažemo da sve protekne kroz ozbiljan socijalni dijalog i da se maksimalno izbegne politizacija. Samo na ovaj način se može izbeći da racionalizacija poslovanja ne bude ujedno i paraliza sistema", piše na kraju.

(EK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja