BAKIR IZETBEGOVIĆ: Vučić je moćan političar koji pruža ruku
Foto: Fonet Nenad Orevic

Poruke pomirenja

BAKIR IZETBEGOVIĆ: Vučić je moćan političar koji pruža ruku

Politika -
Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas za televiziju N1 da je premijer Aleksandar Vučić moćan političar i sagovornik koji pruža ruku.

BEOGRAD - Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas za televiziju N1 da je premijer Aleksandar Vučić moćan političar i sagovornik koji pruža ruku.

"Vučić nas zove da posetim Beograd i da se relaksiraju odnosi. Voleo bih da neko dođe u Srebrenicu i da tako pripremimo sastanak. Nismo još odredili format sastanka", naveo je Izetbegović.

Izetbegović kaže da bi svi trebalo da budu imuni na ratove navodeći da su Bošnjaci i Srbi tri puta imali ratove i sukobe, rušili sve i pravili ponovo zajedno"".

"Trebalo bi da budu pametni nakon stogodišnjeg iskustva. Imamo veoma moćnog srbijanskog političara i sagovornika koji pruža ruku", naveo je on.

Na napomenu voditelja emisije Presing da je Vučić u ratu izjavljivao da treba ubijati stotinu muslimana za svakog ubijenog Srbina, Iztebegović kaže da novinari sateruju političare u ćošak.

"Čovek uporno govori da je napravio greške, da se kaje i da ima potrebu da popravi neke stvari. Nama treba mir, ovim narodima treba mir, a mi imamo obaveze u ŠP-u", prokomentarisao je Izetbegović.

Prema njegovim rečima, oni koji negiraju genocid treba da se stide što su se na taj način odnosili prema toj patnji. "Ići će ti odnosi uzlaznim putem, odnosi Srba i Bošnjaka, biće uvek spoticanja, ali će to ići uzlaznom putanjom", rekao je Izetbegović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track