JAVAŠLUK U VLADI: Ministri bežali s posla dok je Vučić bio u SAD!
Foto: Marina Lopicic

Šef uhvatio saradnike u bežaniji

JAVAŠLUK U VLADI: Ministri bežali s posla dok je Vučić bio u SAD!

Politika -
Jedan od činovnika iz Nemanjine 11 vodio evidenciju koliko su članovi kabineta boravili na radnom mestu. Spisak pokazao da su pojedini članovi Vlade koristili priliku da hvataju krivine

BEOGRAD - Dok je premijer Aleksandar Vučić bio na putu u SAD, neki od ministara su iskoristili situaciju da hvataju krivine, o čemu je šef Vlade i obavešten.

Kako Kurir saznaje u Nemanjinoj 11, jedan od činovnika iz administracije vodio je evidenciju kad ministri dolaze i kad odlaze s posla dok Vučić nije bio tu (cele protekle radne nedelje), a rezultati su, tvrdi naš izvor, poražavajući.

- Ministri su dolazili ujutru na posao, generalno na vreme, ali su svoje obaveze ekspresno završavali i odlazili - kaže naš izvor i dodaje:- Međutim, nisu samo ministri zabušavali. Ništa bolje nije bilo ni s pojedinim službenicima.S druge strane, ministri tvrde da su na posao dolazili s prvim petlovima, a odlazili u stine sate. Šalu na stranu, članovi Vučićevog kabineta se kunu da su obaveze ispunjavali kao da im šef visi nad glavom, te da nije bilo nikakvog javašluka. Jadranka Joksimović i Ivica Dačić su poslali i satnicu šta su kojim danima radili, a šef diplomatije je čak naveo i u koliko sati je s kim razgovarao (?!).

UBIH SE OD POSLARASIM LJAJIĆ, TRGOVINARadio sam i više nego obično jer sam imao više posla i sastanaka s delegacijama. Inače nikad pre 18, 19 sati ne odem kući.

NEMA RAZLIKE DA LI JE VUČIĆ TUZORANA MIHAJLOVIĆ, SAOBRAĆAJDolazim kad i uvek, oko pola osam, u zavisnosti od toga da li sam nešto imala, a odložila sam. Na poslu ostajem dugo posle četiri. Kao što uvek kažem, nisam ja ministar osam, već 24 sata. Posao nije samo da se sedi u kancelariji već ima obaveza i van zgrade. Za mene lično nema razlike da li je premijer tu ili ne. Moji svi rade.

ISTI TEMPONIKOLA SELAKOVIĆ, PRAVDAImao sam u proteklih nekoliko dana tempo rada isti kao i sve vreme otkako sam ministar. U prilog tome, između ostalog, govore i medijske objave. S druge strane, svako može da kritikuje rad nekog državnog funkcionera, ali da li su te kritike istinite ili ne, proceniće sam premijer.

NE IZLAZIM PRE ŠESTALEKSANDAR ANTIĆ, ENERGETIKADolazim na posao na vreme - popijem kafu, prelistam novine, vidim obaveze za taj dan i od osam mi počinju sastanci. Nikad s posla ne odlazim pre 18 časova.

RADIM OD 5.30SNEŽANA BOGOSAVLJEVIĆ BOŠKOVIĆ, POLJOPRIVREDAMoj radni dan počinje od 5.30, a završava u kasnim večernjim satima i, zbog važnosti pitanja u oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine, tako je od samog početka mog imenovanja za ministra.

SLUŽBENI PUTBRATISLAV GAŠIĆ, ODBRANAOd 1. do 3. juna bio sam u zvaničnoj poseti Španiji, sreo sam se s ministrom odbrane Španije, posetio fabriku namenske industrije i vojnu jedinicu za vanredne situacije. U četvrtak sam imao celodnevne aktivnosti, gotovo sve su bile javne i o njima možete da se informišete i na sajtu Ministarstva odbrane.

STALNO SAM NA POSLUKORI UDOVIČKI, DRŽAVNA UPRAVABolje me pitajte kad nisam na poslu.

BIO SAM S VUČIĆEMDUŠAN VUJOVIĆ, FINANSIJEBio sam s Vučićem u SAD.

RADIM I PREKOVREMENOVANJA UDOVIČIĆ, SPORTSvako jutro na vreme dolazim na posao, u 7.30. Nama je radno vreme do 15.30, međutim uvek ostajem duže.

POSTOJI EVIDENCIJAŽELJKO SERTIĆ, PRIVREDAEvidencija mog prisustva i obaveza postoji u ministarstvu - kod službe obezbeđenja i kod stručnih službi. S obzirom na aktuelne probleme u vezi s privatizacijom, koje svakodnevno rešavamo, lako se može utvrditi da li je bilo vremena za bilo kakav odmor, i moj i mojih saradnika.

DOĐEM U 7.30, ODEM UVEČEALEKSANDAR VULIN, RADSvaki radni dan mi počinje u 7.30, a završava se kasno uveče. I tako svaki dan. Nema radnog vremena. Osim posla u kancelariji, odgovoran sam za 170 institucija za smeštaj dece i starih i za još 163 centra za socijalni rad, kao i Fond PIO, NSSZ, boračke i invalidske probleme.

NA POSLU OD 6.30JADRANKA JOKSIMOVIĆ, EUKao svoj doprinos ovim važnim pitanjima reći ću vam po danima: u ponedeljak sam došla u 6.30, izašla u 19.30 i otišla na prijem u delegaciju EU do 20.30. U utorak u 8.30, plus prijem u Ambasadi Italije od 18.30. U sredu sam stigla u 8.30, a izašla u 17 sati...

U ZGRADI SAM OD 7.30IVICA DAČIĆ, DIPLOMATIJASvakodnevno sam obavljao svoje obaveze. U poseti Azerbejdžanu bio sam 1. juna, u Gruziji 2. juna, a 3. u Jermeniji. U četvrtak sam došao na posao u 7.30 sati, a u 8.30 sam imao sastanak sa dvoje vršilaca dužnosti pomoćnika ministra i u 19.50 sam napustio zgradu. Juče sam na posao došao u 7.45, a prvi sastanak imao sam u 8.30 sati. S posla sam izašao u 13 sati i otišao pravo na aerodrom, gde sam imao let za Tivat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track