ČVRSTA RUKA: Šešelj čisti SRS,veruje samo Vjerici Radeti
Foto: Donet Dragan Antonić

Ne menja se

ČVRSTA RUKA: Šešelj čisti SRS,veruje samo Vjerici Radeti

Politika -
Vojislav Šešelj je iz Izvršnog odbora SRS izbacio čak 14 članova, koji su uoči izbora 2014. godine tražili da radikali prave koaliciju sa Dverima

Šešelj je u prethodnih mesec dana sproveo pravu čistku. Na mesto predsednika Izvršnog odbora postavio je Vjericu Radetu, a za potpredsednicu Natašu Jovanović, koje su se „proslavile“ jedino kada su u Skupštini Srbije bacale kletve na Tomu Nikolića i Aleksandra Vučića - kaže izvor iz SRS a prenosi Blic.

Lider SRS je očistio i Predsednički kolegijum. - Od 17 članova Kolegijuma sada samo Milorad Mirčić nije kadar Vjerice Radete. Izbacio je čak i svog dugogodišnjeg pravnog savetnika Petra Jojića, ali i bivše poslanike Sretu Perića i Zorana Despotovića, koji se smatraju ljudima bliskim Nemanji Šaroviću. Pritom, suprotno očekivanjima članstva, Šarović nije izabran za predsednika IO - kaže izvor iz SRS.

U vrhu SRS se šuška da je Šešelj u paranoji želeo da smanji uticaj Šarovića na okružne i opštinske odbore, jer mu je lakše da preko Vjerice Radete, koja „bespogovorno ispunjava njegove naredbe i ne može da ga na bilo koji način ugrozi“, ima potpunu kontrolu nad stranačkom infrastrukturom i kretanjem novca.

Šešelj nije dao komentar na ove tvrdnje, dok Šarović tvrdi da su to „gluposti“. - Šešelj nikoga nije smenio, već su nam svima prestale funkcije na dan kongresa, kada smo ponovo birani. Takođe, ja kao v.d. predsednika IO nisam ni bio kandidat za to mesto, već za potpredsednika stranke, za šta sam i izabran - kaže Šarović.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track