Rašković Ivić: Potrebno masovno podizanje glasa protiv politike samouništenja koju vodi Vlada Srbije
Foto: Nebojsa Mandic

Predsednica DSS

Rašković Ivić: Potrebno masovno podizanje glasa protiv politike samouništenja koju vodi Vlada Srbije

Politika -
Niko nema prvo da traži jedinstvo građana u podršci pogubnim političkim odlukama Vlade, koje su posledica bezglavog srljanja u raspadajuću Evropsku uniju, rekla je predsednica DSS

BEOGRAD - Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da Srbiji nije potrebna jedinstvena podrška građana politici Vlade koja vodi samouništenju, već masovno podizanje glasa protiv takvih odluka, protiv politike koju je od 2008. godine vodila Demokratska stranka, a poslednje tri godine Srpska napredna stranka.

"Niko nema prvo da traži jedinstvo građana u podršci pogubnim političkim odlukama Vlade, koje su posledica bezglavog srljanja u raspadajuću Evropsku uniju i prihvatanja diktata MMF. Nepošteno je i nemoralno pozivati građane da podrže vlastitu propast", navela je Rašković Ivić u saopštenju za javnost povodom najava predstavnika vlasti da su pred Srbijom teške odluke.

Ona je navela da su, smanjenje plata i penzija, poskupljenje cene struje, otpuštanje zaposlenih u javnom sektoru, "priznavanje nezavisnosti Kosova, puzeće uvlačenje u NATO", prodaja Telekoma pogubne odluke po državu i građane, koje Vlada naziva "teškim".

Predsednica DSS ocenjuje i da su te teške odluke, koje će vlada morati da donosi, dalji ustupci Srbije i intenzivno pomaganje uspostavljanju nezavisnosti Kosova, prihvatanje novih zahteva MMF, prihvatanje svih uslova za otvaranje pregovaračkih poglavlja sa EU koje Srbiji postavlja Nemačka i pasivan stav u odnosu na najavljenu rezoluciju o Srebrenici, a na dnevnom redu biće i odnos Srbije prema procesima destabilizacije Republike Srpske i Makedonije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track