Stefanović: Sve dogovoreno biće i sprovedeno

Stefanović: Sve dogovoreno biće i sprovedeno

Politika -
Mi nećemo priznati nazavisnost Kosova, a Priština je ta koja jednostrano stalno zloupotrebljava i pokušava da isprovocira, pre svega Srbe na severu Kosmeta, opstruiše sporazum i to mora da prestane, rekao je šef pregovaračkog tima

ĆUPRIJA - Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je u Ćupriji da, iako se dogovoreno sa Prištinom sprovodi otežano, vlada Srbije je spremna da sve što je dogovoreno sprovede do kraja.

Iako se dogovoreno sprovodi otežano i ne u punoj meri, "vlada će u svakom slučaju sve sporazume postignute sa Prištinom sprovesti do kraja, to je naša obaveza", rekao je Stefanović novinarima na predizbornom štandu Demokratske stranke u Ćupriji, gde je razgovarao sa građanima.

"Od gospođe Tabaković (Jorgovanka, potpredsednica SNS) smo neki dan ponovo čuli da oni ne znaju šta se pregovaralo i dogovaralo u Briselu. Sve pregovarano je javno predstavljeno Skupštini Srbije i tako će biti i u buduće", kazao je Stefanović.

"Mislim da se dijalog odvija u izuzetno teškim uslovima. Mi nećemo priznati nazavisnost Kosova, a Priština je ta koja jednostrano stalno zloupotrebljava i pokušava da isprovocira, pre svega Srbe na severu Kosova i Metohije, opstruiše sporazum i to mora da prestane", istakao je on.

Oni koji misle da je kosovska politika uzvikivanje parola u Kosovskoj Mitrovici, oni neće tim ljudima doneti bolji život, već će im samo da prodaju lažne parole i lažni patriotizam, ukazao je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja