ČESTITKA FUDBALERIMA: Počela vanredna sednica Skupštine Srbije uz gromoglasan aplauz Orlićima
Foto: Zorana Jevtić

Poslanici u čast prvaka

ČESTITKA FUDBALERIMA: Počela vanredna sednica Skupštine Srbije uz gromoglasan aplauz Orlićima

Politika -
Na početku rada predsedavajući Konstantin Arsenović uputio je čestitku mladoj fudbalskoj reprezentzaciji koja je postala prvak sveta, na prvenstu održanom na Novom Zelandu

BEOGRAD – Skupština Srbije počela je danas vanrednu sednicu, a na početku rada predsedavajući Konstantin Arsenović uputio je čestitku mladoj fudbalskoj reprezentzaciji koja je postala prvak sveta, na prvenstu održanom na Novom Zelandu. Čestitka je propraćena dugim i gromoglasnim aplauzom svih poslanika.

Na dnevnom redu sednice su izmene i dopune Zakona o akcizama kojima se predviđa uvođenje akcize na struju od 7,5 odsto od 1. avgusta 2015. godine. U obrazloženju predloženih izmena zakona Vlada Srbije je navela da se procenjuje da će ove godine, naplatom akcize na struju, prihod budžeta biti veći za 5,4 milijarde dinara, a procenjeno je da će se godišnje u budžetu od akciza dobijati 17 milijardi dinara.

Izmenama i dopunama Zakona o akcizama predviđeno je i uvođenje akciza na tečnost za elektronske cigarete od četiri dinara po mililitru, i uvodjenje akcize na takozvani bezdimni duvan.

Na dnevnom redu sednice je i potvrđivanje Konvencije o zajedničkom tranzitnom postupku, kao i potvrđivanje Konvencije o pojednostavljenju formalnosti u trgovini robom. Poslanici treba da razmatraju i dva sporazuma o zajmu između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Predlog zakona o ukidanju viza između Srbije i Moldavije.

Zatim Predlog odluke o programu zavnične statistike u periodu od 2016. do 2020. godine i Potvrđivanje sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Finske o bavljenju plaćenim poslovima članova porodica zaposlenih u njihovim diplomatskim misijama, konzularnim predstavništvima ili misijama pri međunarodnim vladinim organizacijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track