Vučić: Stepinac nije svetac!
Foto: Beta

Srpski premijer o planu Hrvatske

Vučić: Stepinac nije svetac!

Politika -
Ako mislite meni da kažete da je Alojzije Stepinac bio svetac, ja vam neću poverovati, a sumnjam da ćete naći ijednog Srbinina koga biste u to ubedili, rekao je Vučić

BRISEL - Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas u Briselu da je plan da se bivši hrvatskig biskup Alojzije Stepinac proglasi za sveca propaganda koja ne može proći u Srbiji, niti među Srbima.

On je tako odgovorio na pitanje novinara da li smatra da je izjava srpskog ministra Aleksandra Vulina na komemoraciji žrtvama ustaškog režima u logoru Jadovno da je Stepinac bio ustaški vikar, poremetila odnose izmedju Srbije i Hrvatske.

Vučić je rekao da želi veoma dobre odnose Srbije i Hrvatske i da je obazriv prema izjavama hrvatskih zvaničnika i zato što je cela njegova porodica "stadala od ustaškog noža". On je, ipak, rekao da pomenuta izjava Vulina nije možda došla u najboljem momentu, ali je i kazao:

"Ako mislite meni da kažete da je Alojzije Stepinac bio svetac, ja vam neću poverovati, a sumnjam da ćete naći ijednog Srbinina koga biste u to ubedili". "Mi i dalje ćutimo, ; jer ne želimo da ulazimo u sukobe i svađe sa Hrvatskom na bilo koji način i po bio kom pitanju, ne zato što imamo bilo kakav strah, već zato što smatramo da su naši dobri odnosi" izuzetno važni i za Srbiju i Hrvatsku u ekonomskom i u politickom smislu, i u svakom pogledu, kazao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track