Tadić vodi, SNS jači od demokrata

Istraživanje IRI

Tadić vodi, SNS jači od demokrata

Politika -
Boris Tadić ima 31%, a Nikolić 28%. SNS za tri procenta ispred koalicije oko DS

BEOGRAD - Neizvesno.Predsednički kandidat koalicije „Izbor za bolji život - Boris Tadić“ u prednosti je od tri odsto nad kandidatom SNS Tomislavom Nikolićem, dok parlamentarna lista SNS u istom procentu ima veću podršku od koalicije okupljene oko DS, pokazalo je istraživanje Međunarodnog republikanskog instituta (IRI).

Prema istraživanju, Tadić ima podršku 31 odsto građana, Nikolić 28 odsto, a slede kandidat koalicije oko SPS Ivica Dačić sa 13 odsto, lider DSS Vojislav Koštunica s devet odsto, lider Preokreta Čedomir Jovanović sa sedam odsto podrške, kandidat URS Zoran Stanković sa pet i kandidatkinja SRS Jadranka Šešelj sa četiri odsto podrške. Ako bi prošli u drugi krug, za Nikolića bi glasalo 35 odsto, a za Tadića 34 odsto.

Od onih koji su rekli da će sigurno glasati, najveću podršku na parlamentarnim izborima dobiće SNS - 27 odsto, a sledi koalicija „Izbor za bolji život“ sa 24 odsto i koalicija okupljena oko SPS sa 12 odsto. Po osam odsto podrške imaju Preokret, URS i DSS, a po pet odsto SRS i pokret Dveri.

Na parlamentarnim izborima glasaće 63 odsto anketiranih, a na predsedničkim procenat manje. Istraživanje je sprovedeno 8. i 9. aprila na uzorku od 1.422 ispitanika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track