Nova stranka: Vučiću ne treba rok od 365 dana jer nijedno obećanje nije ispunio!
Foto: Zorana Jevtic

Ništa od decentralizacije

Nova stranka: Vučiću ne treba rok od 365 dana jer nijedno obećanje nije ispunio!

Politika -
NOVA ocenjuje i da je nonsens postavljati rok od 365 dana Vučiću da ispuni svoja obećanja, što je Čanak uradio, jer premijer, kako navode, nijedno obećanje nije ispunio

BEOGRAD - Vlast Srpske napredne stranke ne vidi sve prednosti decentralizacije, odnosno prenosa prava i obaveza na niže nivoe vlasti, te ne može ništa dobro doneti građanima Vojvodine, saopštila je večeras Nova stranka. NOVA u saopštenju navodi da je "vlast Aleksandra Vučića zasnovana na principu 'laži i odlaži'", koji, kako navode, usvaja i Liga socijaldemokrata Vojvodine i Nenad Čanak.

Nova stranka navodi da je Čanak izneo neistinu kad je rekao da će jedno od tri pravna lica u reorganizovanom EPS-u (EPS Proizvodnja, EPS Distribucija i EPS Snabdevanje) imati sedište u Novom Sadu, kako je to i predložila NOVA, već da će u tom gradu biti sedište samo jedne tehničke službe dok će sedište pravnog lica EPS Distribucija biti u Beogradu. Druga neistina je da nijedan privredni subjekat nije vraćen u Vojvodinu u poslednjih 15 godina, navodi NOVA, dodajući da je omnibus-zakonom iz 2002. godine Vojvodini vraćeno više od dvadeset nadležnosti i upravljanje nekim javnim preduzećima.

Nova stranka ocenjuje i da je nonsens postavljati rok od 365 dana Vučiću da ispuni svoja obećanja, što je Čanak uradio, jer premijer, kako navode, nijedno obećanje nije ispunio.

"Pri tome, premijer ne misli da vlast treba da bude koncentrisana u Beogradu nego u jednom čoveku, tako da je svaka priča o decentralizaciji sa njim besmislena", navodi se u saopštenju. Nova stranka dodaje da će se boriti za ustavni okvir koji će AP Vojvodini ostaviti nadležnosti koje sigurno neće biti manje od nadležnosti definisanih omnibus-zakonom iz 2002. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track