Popović: Izvozićemo u Rusiju!

Popović: Izvozićemo u Rusiju!

Politika -
Nenad Popović, DSS, obišao Zlatiborski okrug i rekao da je sporazum s Rusijom velika motivacija za strane investitore

ČAJETINA - Šansa za privredu!Potpredsednik DSS Nenad Popović poručio je tokom posete Čajetini da je Sporazum o slobodnoj trgovini s Rusijom najveća šansa za razvoj domaće privrede.

- Naša zemlja jedina u svetu ima sporazum o slobodnoj trgovini s Rusijom, koji nam omogućava da oko 97 procenata svih domaćih proizvoda izvozimo u Rusiju bez carina - istakao je Popović na sastanku s privrednicima iz Zlatiborskog okruga i dodao da je to „naša najveća konkurentska prednost u odnosu na sve zemlje EU“.

Popović je ocenio da je ovaj sporazum najveća izvozna šansa za domaću privredu, ali i šansa za privlačenje stranih investicija u Srbiju.

- Postojanje Sporazuma o slobodnoj trgovini s Rusijom velika je motivacija za sve strane investitore da otvore proizvodnju u Srbiji, jer će njihovi proizvodi moći da se izvoze u Rusiju bez carina, što automatski znači njihovu veću konkurentnost na ruskom tržištu - naveo je Popović i istakao da će DSS, kad dođe na vlast, učiniti sve da se potencijal ovog sporazuma maksimalno iskoristi.

- Naravno, uslov je da Srbija bude politički neutralna, jer su nam evropski zvaničnici jasno stavili do znanja da će Srbija morati da se odrekne ovog sporazuma ako želi da nastavi dublje s evropskim integracijama - zaključio je Popović.

Popović je tokom boravka u Zlatiborskom okrugu posetio preduzeće za proizvodnju i preradu suhomesnatih proizvoda „Zlatiborac“ u Mačkatu.

(N. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track