DS: Naprednjaci žele da laž pretoče u zakon SNS: DS neće umanjiti neznanje Pajtića

Saopštenje

DS: Naprednjaci žele da laž pretoče u zakon SNS: DS neće umanjiti neznanje Pajtića

Politika -
U reagovanju na tvrdnje DS da predviđene izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu predstavljaju "legalizaciju pljačke i prodaju zemljišta strancima", SNS navodi da demokrate pokušavaju ponovo da obmanu javnost

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) ocenila je večeras da je normalno da demokrate ne shvataju razgovore predstavnika Vlade Srbije sa udruženjima i asocijacijama poljoprivrednika, i nazivaju ih "agitacijama na terenu" jer oni to nikada nisu činili.

"Naravno da demokrate ne shvataju razgovore predstavnika Vlade Srbije sa udruženjima i asocijacijama poljoprivrednika, i nazivaju ih nekakvim agitacijama na terenu. Niko od njih ni ne očekuje da oni razumeju šta za poljoprivrednike znači takva vrsta komunikacije i vođenje politike u interesu građana, jer oni su razgovarali isključivo sa tajkunima, i u svojim političko-kriminalnim kombinacijama državnu imovinu su godinama pljačkali", navodi se u saopštenju SNS-a.

U reagovanju na tvrdnje Demokratske stranke da predviđene izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu predstavljaju "legalizaciju pljačke i prodaju zemljišta strancima", SNS navodi i da demokrate, shvatajući da im se stranački šef Bojan Pajtić, po ko zna koji put, obrukao, pokušavaju ponovo da obmanu javnost. Takodje, SNS je poručila da novim, takođe besmislenim, saopštenjima demokrate neće smanjiti bahatost i neznanje svog stranačkog šefa i šefa pokrajinskog "režima" Bojana Pajtića, koji nikada nije na poslu, i ne zna čak ni kako se usvajaju zakoni.

Opoziciona DS saopštila je danas da će se oštro protiviti prodaji zemlje strancima i uništavanju poljoprivrede u Srbiji koje sistemski sprovodi (vladajuća) Srpska napredna stranka i zahtevala da se hitno obustavi rad na tom sramnom Zakonu. Demokrate su navele da je "razumljivo" ukoliko SNS nema nijednog člana u vladi sposobnog da pronađe dokument Nacrta Zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivredom zemljištu, ali da "zabrinjava" to što "nisu upoznati sa činjenicom da Ministarstvo poljoprivrede na terenu već agituje za taj sramni zakon".

Prema DS-u, "jasno je da SNS pokušava da zataška davanje u bescenje najplodnije zemlje strancima koji su umesto obećanih milionskih ulaganja u najvredniju imovinu Srbije, stotine hektara plodnih oranica stavili pod hipoteku".

DS: Naprednjaci žele da laž pretoče u zakon

Opoziciona Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da predviđene izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu predstavljaju "legalizaciju pljačke i prodaju zemljišta strancima". "Demokratska stranka će se oštro protiviti prodaji zemlje strancima i uništavanju poljoprivrede u Srbiji koje sistemski sprovodi (vladajuća) Srpska napredna stranka i zahtevamo da se hitno obustavi dalji rad na ovom sramnom Zakonu", navodi se u saopštenju DS-a. Demokrate kažu da je "razumljivo" ukoliko SNS nema nijednog člana u vladi sposobnog da pronađe dokument Nacrta Zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivredom zemljištu, ali da "zabrinjava" to što "nisu upoznati sa činjenicom da Ministarstvo poljoprivrede na terenu već agituje za ovaj sramni zakon".

Prema DS-u, "jasno je da Srpska napredna stranka pokušava da zataška davanje u bescenje najplodnije zemlje strancima koji su umesto obećanih milionskih ulaganja u najvredniju imovinu Srbije, stotine hektara plodnih oranica stavili pod hipoteku". Diskreciona prava direktnog davanja, umanjenje prihoda lokalne samouprave od zakupa zemljišta, kao i prednost investitorima koji će verovatno za "makete" dobijati 30 odsto zemljišta, svedoče da je SNS u naletu potpunog pustošenja poljoprivrede, dodaju u Demokratskoj stranci. "Takođe, na primeru zemljišta Vojvodine možete videti kako izgleda član 72a, kojim se daje mladim poljoprivrednicima šansa za otkup zemljišta - naravno, to zemljište ne postoji, ali Srpsku naprednu stranku nije sramota da laž i kriminal pretoči u Zakon", kaže se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track