NASERU ORIĆU ODUZET PASOŠ: Policiji mora da se javlja jednom nedeljno
Foto: Profimedia

Sud BiH uvažio predlog Tužilaštva

NASERU ORIĆU ODUZET PASOŠ: Policiji mora da se javlja jednom nedeljno

Politika -
Ograničeno mu je i kretanje. Orić je uhapšen 10. juna prilikom ulaska u Švajcarsku po poternici iz Srbije, ali je 26. juna izručen BiH

SARAJEVO - Sud BiH uvažio je predlog Tužilaštva BiH da se Naseru Oriću, ratnom komadantu odbrane Srebrenice, odrede mere zabrane koje podrazumevaju ograničeno kretanje unutar Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona, kao i da mu se oduzmu putne isprave.

Po predlogu Tužilaštva, Orić mora jednom nedeljno da se javlja Policijskoj stanici Centar Sarajevo, objavio je sarajevski tabloid pozivajući se na izjavu Orićevog advokata Vasvije Vidović. Ona je kazala da će se u konsultaciji s Orićem, odlučiti da li će se žaliti na ovu odluku Suda BiH.

Mere zabrane odnose se na ograničenje kretanja i boravka, zabranu kontakta sa svedocima i osumnjičenima u ovom predmetu, javljanje policiji svakog ponedeljka kao i oduzimanje pasoša. Naser Orić, bivši komandant Armije BiH za područje Srebrenice, uz predlog za određivanje mera zabrane, pušten je na slobodu, budući da nije utvrđen zakonski osnov za njegovo zadržavanje. Orić je uhapšen 10. juna prilikom ulaska u Švajcarsku po poternici iz Srbije, ali je 26. juna izručen BiH.

(Tanjug/Dnevni avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track