ODALOVIĆ: Poseta Merkelove potvrda da samo na dobrom putu
Foto: Fonet

Poseta nemačke kancelarke Srbiji

ODALOVIĆ: Poseta Merkelove potvrda da samo na dobrom putu

Politika -
Generalni sekretar MSP je istakao da je važna privredna saradnja, pogotovu sa tako moćnom državom kao što je Nemačka i da je Srbija stvorila povoljan ambijent, što će prepoznati nemački privrednici

BEOGRAD - Poseta nemačke kancelarke Angele Merkel je potvrda da je Srbija na dobrom putu, izjavio je jutros generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović.

Odalović je rekao da su najvažnije politička i ekonomska saradnja, da je Srbija prepoznata kao stub stabilnosti i da je poruka Merkel da bi Srbija trebalo da nastavi u tom pravcu.

Generalni sekretar MSP je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, istakao da je važna privredna saradnja, pogotovu sa tako moćnom državom kao što je Nemačka i da je Srbija stvorila povoljan ambijent, što će prepoznati nemački privrednici.

"Kurs, na kojem je Srbija u ovom trenutku, zavisi značajno od ovakve podrške", rekao je Odalović.

On je rekao da Merkel, koja je posetila Albaniju i namerava da poseti BiH, ima puno poruka za region od kojih će jedna biti da su važni odnosi između Srbije i Albanije, jer mogu da utiču na region.

Odalović je ocenio da će ta naredna poseta BiH biti važna, pogotovu posle svih događaja poslednjih dana u Savetu bezbednosti UN oko rezolucije o Srebrenici i da sve poruke moraju biti poruke mira, zajedničke budućnosti i stabilizacije stanja u regionu.

Govoreći o dijalogu u Briselu, Odalović je dodao da se nada da će Merkel prepoznati ono što je Srbija do sada uradila i kako se odgovorno odnosi prema tom dijalogu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track