MLADEN IVANIĆ: Vučić je napadnut samo zato što je Srbin, a ne zato što je nešto rekao
Foto: Profimedia

Reakcije

MLADEN IVANIĆ: Vučić je napadnut samo zato što je Srbin, a ne zato što je nešto rekao

Politika -
Nadam se da će ključne političke ličnosti iz reda bošnjačkog naroda ovo osuditi", dodao je Ivanić

BEOGRAD - Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je danas da je premijer Srbije Aleksandar Vučić napadnut u Potočarima samo zato što je Srbin.

"Vučić je napadnut samo zato što je Srbin. Ne zato što je nešto uradio, rekao.. Sve što je govorio u poslednje vreme bilo je veoma pozitivno, okrenuto budućnosti", rekao je Ivanić.

Prema njegovim rečima, ovo samo pokazuje koliko je društvo u BiH i dalje podeljeno i koliko će biti potrebno vremena da se stvari smire i vrate u koliko-toliko prihvatljivu normalu.

"Nadam se da će ključne političke ličnosti iz reda bošnjačkog naroda ovo osuditi", dodao je Ivanić. Da bi bilo pomirenja, nije dovoljno da ga samo jedna strana želi, već i druga strana, kojoj se pomirenje nudi, mora bit spremna da ga prihvati, rekao je Ivanić.

"Vidljivo je da te spremnosti, nakon onoga što se danas desilo u Potočarima, sa strane bošnjačkog naroda nije bilo", rekao je on.

Ivanić je podsetio da je upozorio i Vučića i javnost da stanje nije dobro i da je politizacija oko Srebenice podignuta na najviši moguć nivo.

"To je bila takva zloupotreba tog događaja još od inicijative za britansku rezoluciju u UN da se ovo pretvorilo u neku vrstu rata", zaključio Ivanić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track