MIODRAG LINTA: Napad na Vučića dobro pripremljen i organizovan
Foto: Dragana Udovicic

Nije u pitanju izolovan incident

MIODRAG LINTA: Napad na Vučića dobro pripremljen i organizovan

Politika -
Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta najoštrije je danas osudio napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića prilikom posete Potočarima, za koji je rekao da predstavlja pokušaj ubistva

BEOGRAD - Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta najoštrije je danas osudio napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića prilikom posete Potočarima, za koji je rekao da predstavlja pokušaj ubistva.

"Nažalost, deo bošnjačke javnosti i političara ne žele da prihvate Vučićevu ispruženu ruku pomirenja već šire mržnju prema svemu što je srpsko", kaže se u saopštenju Koalicije udruženja izbeglica.

Pojedini bošnjački političari, uz podršku dela međunarodne zajednice imaju za cilj, kako se navodi, da se srpski narod proglasi genocidnim i da se izvrši revizija Dejtonskog sporazuma s ciljem uništenja Republike Srpske.

Zbog toga se, kaže Linta, osnovano može reći da je napad na srpskog premijera u Potočarima dobro pripremljen i organizovan, a da nije u pitanju izolovan incident.

On je zatražio da nadležni organi sprovedu detaljnu istragu s ciljem da se utvrdi ko su organizatori napada na srpskog premijera.

"Sada je lopta na bošnjačkoj strani terena u smislu da se vidi da li će bošnjačke nacionalne i verske institucije i političke stranke bezuslovno osuditi napad na srpskog premijera i insistirati da se otkriju i kazne organizatori i počinioci ovog bezumnog čina", kaže Linta.

To će, po njegovim rečima, biti jedan od pokazatelja da li bošnjačka nacionalna i politička elita želi da prihvati ispruženu ruku pomirenja srpskog premijera Vučića ili se i dalje zalažu za politku sukoba i podela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track