POLICIJSKI SINDIKAT NEMA SUMNJU: Napad na Vučića je napad na Srbiju!
Foto: Nemanja Pančić

Traže međunarodnu osudu

POLICIJSKI SINDIKAT NEMA SUMNJU: Napad na Vučića je napad na Srbiju!

Politika -
"Napad je nedvosmisleno bio pokušaj višestrukog ubistva gde su pored premijera Srbije, život mogli da izgube i članovi srpske delegacije...", stoji u saopštenju tog sindikata

BEOGRAD - Sindikat zaposlenih policije osudio je danas napad na premijera Aleksandra Vučića i srpsku delegaciju u Potočarima, ocenjujući da je to bio napad na Srbiju i srpski narod.

"Napad je nedvosmisleno bio pokušaj višestrukog ubistva gde su pored premijera Srbije, život mogli da izgube i članovi srpske delegacije. Napad je nedvosmisleno pokazao da nije bio samo napad na pojedinca već napad na Srbiju i srpsku naciju", stoji u saopštenju tog sindikata.

Sindikat zahteva od predsednika, premijera i Vlade Srbije da u reakcijama prema evropskim i svetskim institucijama zahtevaju da se izvršioci "gnusnog napada" pronađu i uhapse, a posebno insistira na otkrivanju nalagodavaca napada.

"Da je juče prilikom napada život izgubio premijer ili neko iz delegacije to bi izazvalo nesagledive posledice ne samo za jedan narod, već i sve narode na Balkanu", dodaje se u saopštenju.

Sindikat insistira da se slučaj ispita do kraja i otkrije kome je odgovaralo da se tragični događaj dogodi i time "možda pokrene novi rat na Balkanu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track